son haberler

ÜNÇEK’ten Muhteşem Ödül Töreni

Yayınlanma Tarihi: 6 Mayıs 2017 okunma

ÜNÇEK’ten Muhteşem Ödül Töreni
Gündem
0

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (ÜNÇEK), Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışmaları kapsamında “Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması” konulu yarışmada dereceye girenler için ödül töreni düzenledi.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Türkiye genelinde sekiz kategoride düzenlenen, ilçemizde ise proje ortağı olarak ÜNÇEK organizasyonuyla 26 Mart 2017 Pazar günü 21 farklı sınav merkezinde yapılan Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışmasının Ödül Töreni, 04 Mayıs 2017 Perşembe akşamı saat:20:00’de Ünye Atakale Kır Bahçesinde gerçekleşti.

Türkiye genelinde yaklaşık 600 bin adayın; Ünye ve çevre ilçelerinden ise 5 bin kişinin yarışmaya müracaat ettiğini belirten ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici, yarışma organizasyonunun herhangi bir sıkıntı yaşanmadan tamamlandığını; geçen yıllarda da İslam ilmihali, Kuran-ı Kerim Meali, Son Peygamberin (s.a.s) Hayatı ve Hadis konulu Bilgi yarışmalarının yapıldığını hatırlattı. Başkan Dikici açıklamasının devamında; “Hayatımızda, kendinizi genç ya da ihtiyar, kadın ve erkek ayrımı yapmadan, suni mazeretler üretmeden her gün, her an eğitin ve sürekli geliştirin”  parolasının hâkim olması  için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl “Yola çıkmak isteyene yol açık” sloganıyla başlattığımız Kuran-ı Kerim Meali Bilgi Yarışmasını tertip ettik. Bu vesileyle yarışmanın ödül gecesinde değerli dostlarımızı aramızda görmekten son derece mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Dernek başkan yardımcısı İshak Sarı, “Yarışma; 10 yaş altı A kategorisinde, 10-14 yaş arası B kategorisinde, 14-19 yaş arası C kategorisinde, 19-30 yaş arası D kategorisinde, 30 yaş üstü E kategorisinde, Din Görevlileri F kategorisinde, Online katılımcılar G kategorisinde ve İngilizce olarak katılmak isteyenler de H kategorisinde yapıldı. Yarışma, 26 Mart 2017 Pazar günü saat 10.00’da tek oturum halinde Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerindeki yirmi bir sınav merkezinde ve Ünye Cezaevinde, 131 salonda ve tamamen gönüllülerden oluşan 170 gözetmen eşliğinde gerçekleştirildi. Derneğimizin (ÜNÇEK) öncülüğünde düzenlenen yarışmada, katılımcıların Kuran-ı Kerim Meali konusunda bilgileri ölçüldü” dedi.

Yarışma Tertip Heyeti üyesi Kenan Arslan ise Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının beş yıldır uluslararası platformda düzenlendiğini, ÖSYM standart ve kalitesinde ÖSYM’den sonraki en büyük sivil organizasyon olduğunu ifade etti. Yarışmanın ilanından ödül gecesinin tertibine kadar geçen yedi aylık süre zarfında çok ciddi çalışmalar yaptıklarını; yarışmanın duyuru, tanıtım ve icrasında tüm ekibin özveriyle çalıştığını iletti. 21 Nisan 2017 tarihinden itibaren yarışmanın kesin sonuçlarının açıklanmasıyla böyle nezih bir ortamda ödül gecesini organize ettiklerini belirtti.

Etkinliklere her yıl katılımın artarak devam ettiğine dikkat çeken Yarışma Sorumlusu Selahattin ÇAKAR, “Bu yarışmada amacımız toplumda Kuran-ı Kerim meali algısı oluşturarak Yüce kitabımızın okunmasını, doğru anlaşılmasını ve hayata tatbik edilmesini sağlamak; ayrıca toplumun her kesimini Kuran-ı Kerim’in anlamı ve mesajları ile buluşturarak Allah’ın rızasını kazanmaktır” dedi. “Bunun yanında, yarışmamız okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamayı amaç edinmiştir” şeklinde belirtti.

Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Gür; yarışmanın ödüllü bir yarışma olduğunu A, B, C, D ve E kategorilerinde dereceye giren birincilerin her birine 1000’er TL, ikincilere 750’şer TL, üçüncülere 500’er TL ve 4. ile 10. arası dereye giren yarışmacılara da çeyrek altın verildiğini kaydetti.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, dernek başkanının açılış konuşması ve yarışmayla ilgili farklı slayt gösterileri ile devam etti. Dernek faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon sunumunun ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Ödül Töreni sonrası ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici, yarışmanın sponsorlarına teşekkür ederek plaket takdim etti. “Bu anlamlı yarışmanın tertip edilmesinde emeği geçen Yarışma Tertip Komitesine, yönetim kurulu üyelerine, Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm destekçilerimize, gözetmenlerimize; yarışma süresince bizlerden yardımlarını esirgemeyen okul idarecileri ve öğretmenlerimize, STK’lara, bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayarak bizi onurlandıran ve gecemize renk katan dostlarımıza, yarışmacılarımıza çok teşekkür ediyorum, dereceye giren yarışmacılarımızı tebrik ediyorum; velilerini, hocalarını ve idarecilerini kutluyorum. ÜNÇEK olarak insanlığa faydalı olan bu tür yarışmalar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Yarışma sonucuna göre derece listesi şu şekilde oluştu:

 

 

A Kategorisi (10 yaş altı)

Derece

Sırası

Adı Soyadı Öğrenim Gördüğü Okul
1 Büşra Nur Kayış Yüceler İlkokulu
2 Beyza Cazır Şehit Cemal Mutlu İlkokulu
3 Ömer Zaid Ateş Kaledere İlkokulu
4 İbrahim Kıyak Kaledere İlkokulu
5 Aysima Şentepe Yeşilkent Şehit Mustafa Güler Ortaokulu
6 Bibars Boursru Kaledere İlkokulu
7 Murat Buğra Sarı Ünye İmam-Hatip Ortaokulu
8 Özge Çifci Cumhuriyet İlkokulu
9 Zeynep Aydın Kaledere İlkokulu
10 Ahsen Mavi Çam Cumhuriyet İlkokulu

 

B Kategorisi (10-14 yaş arası)

 

Derece

Sırası

Adı Soyadı Öğrenim Gördüğü Okul
1 Yunus Emre Çubuk Kapılı Ortaokulu
2 Yunus Emre Çamyar Kapılı Ortaokulu
3 Semanur Gümüş Şehit Hüseyin Başaran Ortaokulu
4 Nisanur Uslu Kaynartaş Ortaokulu
5 İlayda Çelik Kaynartaş Ortaokulu
6 Tayfun Çubuk Kapılı Ortaokulu
7 Sibel Kılıçarslan Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulu
8 Bünyamin Çamyar Kapılı Ortaokulu
9 Melike Civelek Kaynartaş Ortaokulu
10 Kadernur Kuyumcu Yaşar Gazioğlu Ortaokulu

 

C Kategorisi (14-19 yaş arası)

 

Derece

Sırası

Adı Soyadı Öğrenim Gördüğü Okul
1 Rabia Fidan  
2 Serpil Aydoğdu İlküvez Çok Programlı Anadolu Lisesi
3 Nida Demir Avrasya Üniversitesi
4 Melike Candır Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi
5 Tuğba Aytekin Çakırtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
6 Muharrem Duman Yusuf Bahri Anadolu İmam-Hatip Lisesi
7 Kübra Köse Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi
8 Ömer Göktuğ Eren Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi
9 Alperen Kırman Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi
10 Hülya Karayiğit İlküvez Çok Programlı Anadolu Lisesi

 

D Kategorisi (19-30 yaş arası)

 

Derece

Sırası

Adı Soyadı
1 Mustafa Bilir
2 Ayşe Öğüt
3 Fatih Çoşkun
4 Fatma Betül Damga
5 Öznur Demirci
6 Burcu Binek
7 Sinan Çınkıl
8 Nebi Çetin
9 Rasim Değirmenci
10 Tuğba Çamyar

 

 

E Kategorisi (30 yaş üzeri)

 

Derece

Sırası

Adı Soyadı
1 Hüseyin Yılmaz
2 Hamide Yılmaz
3 Halime Poyrazoğlu
4 Fatih Akdeniz
5 Aynur Gür
6 Özgül Eren
7 Bülent Kahraman
8 Zeki Gün
9 Binnaz Er
10 Seyhan Arslan

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.