son haberler

Ünye 4.5G’ye Ne Kadar Uyum Sağladı?

Yayınlanma Tarihi: 28 Nisan 2016 okunma

Ünye 4.5G’ye Ne Kadar Uyum Sağladı?
Gündem
0

1 Nisan itibari ile Türkiye’nin birçok yerinde 4.5G faaliyete geçerken, operatör müşterileri faturalarının yükseleceği endişesi ya da yeteri kadar çekim gücüne ulaşmadığı düşüncesi ile 4.5G’ye geçmedi. Peki, Ünye 4.5G’ye ne kadar uyum sağladı?

Ünye 4.5G’ye Ne Kadar Uyum Sağladı 2Konuyla ilgili araştırmaya, Ünye’de en çok tercih edilen Vodafon operatöründen başladık. Ünye Vodafon Silver Yetkilisi ve FG Grup İletişim İşletmecisi Gökhan Taş, 1 diş çeken 4.5G’nin full çeken 3G ile aynı performans gösterdiğini ve şehir merkezinde 4.5G konusunda bir sorun yaşanmadığını aktardı.

Gökhan Taş verdiği bilgilerde; “Ünye’nin birçok kesiminde Vodafone 4.5G istasyonu koymuş durumda. Öncelikle abonelerin 4.5G yazıp 4545 mesaj göndermeleri gerekiyor. Oradan cihazın ve hattın uyumlu olup olmadığını sorgulayacaklar, uyumlu değilse uyumlu hale getirmek için Vodafon bayine gidecekler. SIM kartlar uyumsuz cihazlar uyumlu ise ücretsiz SIM kartı kampanyamız var ay sonuna kadar geçerli, bundan faydalanabilirler. Cihazları da uyumlu değilse o zaman 4.5G uyumlu cihazda almaları gerekecek.

Şehir merkezi 4.5G’ye Hazır

Ünye 4.5G’ye şehir merkezi olarak tam anlamıyla hazır, çünkü 4.5G’de A lisansını almamızla beraber çekim kalitemiz daha da yükseldi. Şehir merkezinde 4.5G konusunda bir sıkıntımız yok. Şehir merkezine yakın mahallelerimizde de aynı şekilde 4.5G istasyonlarımız devrede.

Tüm Ünye İçin Hedef 2023

Kırsalda da çalışmalarımız devam ediyor. Gelecekte de kırsal kesimlerde 4.5G kullanımı başlanacak. 1 diş veya 2 diş 4.5G, tam çeken 3G den daha hızlı bir performans alıyor. İstasyonlar yaygın olmadığı için her yerde 4.5G çekmiyor olabilir buda gayet normaldir. Ünye’nin tamamında tüm istasyonların 4.5G olması için hedef 2023’tür.

Algı Yanılması Var, Fatura Yükselmeyecek

Faturalarla ilgili algı yanılması var. Sonuçta kullandığımız internet aynı ise fazla bir fatura ödemeyeceksiniz. 4.5G ile beraber internetlerimiz hızlanıyor. Hızlandığı için daha çok işlem yapıyoruz. Daha çok işlem yaptığımız için daha çok GB harcıyoruz ve daha çok para ödüyoruz. Birinde yavaş kullandığımız için 1 GB yeterken, bunda daha çok işlem yapıyorsun 2 GB oluyor. Haberleşme bakanımızın dediği gibi 4.5G faturalara fazla yansımayacak, herkes ne kullanıyorsa aynı şekilde faturalarda o yansıyacak” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.