son haberler

Ünye Belediyesi 40 Milyonluk Borçtan Kurtuluyor

Yayınlanma Tarihi: 20 Şubat 2017 okunma

Ünye Belediyesi 40 Milyonluk Borçtan Kurtuluyor
Gündem
0

Kültür Bakanlığının yapımını üstlendiği Kültür Sarayıyla birlikte, Ünye Belediyesinin 40 milyon TL değerinde ki borçları ödeniyor. Çamyar konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kültür Sarayının Tapu devriyle alakalı bölüm bize ulaştığında vergi borcu tamamen silinmiş olacak. SGK borcu ile ilgilide yine aynı alanın yarısının Milli Emlak’a yarısını da SGK’ya vermek suretiyle o borcu da sildirip Belediyemizi 40 milyon TL’lik borç yükünden kurtarmış olacağız” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ankara ziyaretleri sonrası makamında basın mensupları ile bir araya geldi. Çamyar yaptığı açıklamada, Ünye Belediyesinin borç yükünün bitirildiğini ifade ederken, beraberinde birçok konuya da açıklık getirdi.

Çamyar’ın açıklamalarında öne çıkan konular şu şekilde;

Proje Bitince, Çalışma Başlayacak

“Kültür sarayı ile ilgili proje ihalesi gerçekleştirildi. Yaklaşık 6 aylık teslim süresi var, Haziran ayı gibi bitecek ama Nisan ayı ortalarına doğru bizlere bitirmeyi vaat ediyorlar. Kültür sarayının dış cephesi ile ilgili bir talebimiz oldu genel müdürümüzle. Onlar modern mimari çalışması yapmışlardı ancak biz pazaryerine uyumlu olması için yeni bir dış cephe çalışması yapılması konusunda talebimizi ilettik. İnşallah proje biter bitmez bu yıl içerisinde yapım ihalesi gerçekleştirilmiş olacak. Şu ana kadar Kültür Bakanlığından 9 milyon TL’lik kaynak ayrılmış durumda. İhalesi yapıldığı anda çalışmalar hızlı bir şekilde başlayacak.

Ünye Kalesinde Kazı Çalışmaları Başlayacak

Aynı bakanlık içerisinde Kültür Varlıkları Genel Müdürümüz Yalçın Kurt Beyi ziyaret ettik. Burada Yalçın beyden öncelikli talebimiz Ünye Kalesinin kazılması idi. Bununla ilgili resmi yazıları elden götürmüş olduk. Müzeler İl Müdürlüğünden yazı oraya ulaştırıldı, gerekli toplantımızı gerçekleştirdik. İnşallah 2017 yılı içerisinde Kale’de kazı faaliyetinin başlamasıyla ilgili ciddi mesafe aldık. Yine aynı birimden sokak sağlıklaştırması konusunda taleplerimizi ilettik. Özellikle Bakırcılar arastasının büyük camiye kadar olan bölümünde de sokak sağlıklaştırması yapmakla ilgili mutabakata vardık. Konuyla ilgili tekrar Cuma günü Ankara’ya gideceğiz. Aynı birimle 2018 yılı içerisinde, tarihi eser olan bir sokağı komple sokak sağlıklaştırmasıyla birlikte Kültür Bakanlığı yapacak. Bu anlamda Keşaplı Sokağı düşünüyoruz veya Kadılar Yokuşuna paralel bir caddeyi düşünüyoruz.

Cepten Para Çıkmadan, Belediye Borçları Temizleniyor

Ünye’nin yakinen takip ettiği Belediyemizin borçları ile ilgili müjdeli haberi verebiliriz. Bugün itibariyle Ünye Belediyesinin 18 milyon TL’lik borcunun silinmesiyle ilgili imza atılmış olacak. Kültür Sarayının Tapu devriyle alakalı bölüm bize ulaştığında vergi borcu tamamen silinmiş olacak. SGK borcu ile ilgilide yine aynı alanın yarısının Milli Emlak’a yarısını da SGK’ya vermek suretiyle o borcu da sildirip Belediyemizi 40 milyon TL’lik borç yükünden kurtarmış olacağız. Bu belki de Ünye tarihinin en önemli hamlelerinden bir tanesi. Hem kültür sarayını bakanlığa yaptırıp hem de 40 milyonluk borçtan Belediyeyi kurtarmakla ilgili çok önemli bir adım atmış olduk.

TEDAŞ’ın Riskli Binası Çözüme Kavuşacak

Özelleştirme idaresiyle eski TEDAŞ binası konusunda bir görüşmemiz oldu. O bina riskli ve yıkılabilecek bir bina olduğundan vatandaşlara tebligat yolluyoruz. Bu anlamda bina mülkiyetinin Kaymakamlığa ya da Ünye Belediyesine verilmesiyle ilgili ve peşinden de yıkılıp yeni bir bina yapılması ile ilgili bir çalışma başlatmış olduk.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.