son haberler

Ünye, Birlikte Bayramlaştı

Yayınlanma Tarihi: 20 Temmuz 2015 okunma

Ünye, Birlikte Bayramlaştı
Gündem
0

Ünye’de resmi bayramlaşma programı, bu bayramda Kaymakamlık ve Belediye’nin organizesi ile Atatürk Parkı’nda gerçekleşti. Sıcak ve samimi bayram mesajlarının verildiği bayramlaşma programında İslam dünyası için dua edildi.

Ünye’de Ramazan Bayramı dolayısıyla Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri bahçesinde bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Kaymakamlık, belediye ve siyasi partilerin katılımıyla gerçekleşen bayramlaşmada bu birlikteliği oluşturan herkese teşekkür eden Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, “Ramazan Bayramının anlamı birlik ve beraberlik demektir. Bizlerde Ünyeli hemşerilerimizle bir ve beraber bayram yapalım istedik. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye Belediyesi ve Ünye Kaymakamlığı’nın ortaklaşa düzenlediği programa; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı, MHP Ünye İlçe Başkanı Nedim Can, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri bahçesinde gerçekleştirilen programda protokol üyeleri ile vatandaşlar bayramlaşırken, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada; “Her yıl gönüllere zenginlik, ruhlara güzellik vermek, nefisleri eğitip, toplumsal hayata huzur iklimi getirmek üzere yücelerden gelen kutlu bir misafire Ramazan-ı şerife veda ettik. Bugün, İmanı bir, vicdanı bir olan kullara rabbimizin armağanı olan Ramazan Bayramına kavuştuk. Dini bayramlarımız insanlarımızın kırgınlık ve dargınlıklarından arınarak, sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmalarını sağlayan özel günlerdir. Dini Bayramlarımız, Müminlerin her zamankinden daha çok kaynaştığı, bir olduğu, diri olduğu, hüzün ve sıkıntıların paylaşıldığı, neşe ve sevinçlerin evlerden evlere, şehirlerden şehirlere, ülkelerden ülkelere yayıldığı zaman dilimleridir. Ramazan ayında Komşularımızla, dostlarımızla, akrabalarımızla en önemlisi de kimsesiz, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüştük, soframızı paylaştık, birbirimizle sıkı bir dayanışma içinde olduk. Dezavantajlı Ailelerin iftar sofralarında olduk. Mahallelerimizin iftar programlarına katıldık. Kadir Gecesi Ünye Stadyumunda hep birlikte avuç açıp ‘âmin’ demenin huzuruna vardık. Bugün bu bayram vaktinde üzerimize sağanak sağanak yağan rahmet yağmurlarının, insanlık için ve bilhassa İslam âlemi için umut çiçekleri büyütmesini niyaz ediyorum. Sevincimizin yeni sevinçler doğurmasını, mutluluğumuzun dünyanın dört bir yanındaki acılara teselliler sunmasını diliyorum. Ramazan Bayramının barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benliğimizle idrak edip yaşarken, kardeşlik ve dayanışma ruhumuzu, Birlik ve beraberliğimizi tazelemeyi, büyüklerimizi, yaşlıları, yoksul ve düşkünleri de sevincimize ortak etmeyi ihmal etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzyıllarca barış ve adalete öncülük etmiş büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak Atalarımızdan bize kalan bu Bayram kültürünü dünyanın her yerine taşımalıyız her yerinde yaşatmalıyız ki dünyadaki insanlığın acıları dinsin” dedi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise; “Geçmiş yıllarda değişik mekânlarda bayramlaşma yapılıyordu. Ramazan Bayramının anlamı birlik ve beraberlik demektir. Biz Belediye Başkanımızla oturduk konuştuk, sağ olsun destek oldu. Ünyeli hemşerilerimle bir ve beraber bayram yapalım diye düşündük. Onun neticesi olarak 2 senedir bir ve beraberiz. Bundan sonra inşallah hep beraber, gönlümüzle, yüreğimizle ayrılmadan hep beraber devam edeceğiz. Sizlerin rahat bir şekilde bayramını geçirebilmesi için yaklaşık 250 güvenlik görevlimiz 24 saat esasına göre görev başında. Bildiğiniz gibi huzur ve güvenlik olmadan hiç bir şey olmaz. Çok şükür şu anda Ünye’de huzurlu, mutlu bir ortam var. Bu konuda emeği geçen bütün kamu görevlilerine, güvenlik güçlerine, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.