son haberler

ÜNYE, DEPREMZEDELERE GÖNLÜNÜ AÇTI

Yayınlanma Tarihi: 13 Şubat 2023 okunma

ÜNYE, DEPREMZEDELERE GÖNLÜNÜ AÇTI
Gündem
0

Ünye Belediyesi, depremzedelerin ihtiyaçlarını kendi imkanları ve yardımsever vatandaşlarla karşılamaya devam ediyor. Gelen yardımların tasnifini ise gönüllü öğrenciler, çocuklar ve kadınlar gerçekleştiriyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremin üzerinden 1 hafta geçti ve yaralar hızla sarılmaya devam ediyor. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın koordinesinde ilçede yardımsever vatandaşlar tarafından depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Spor Salonunda Kıyafet Yardımı ve Tasnifi Devam Ediyor

Ünye Belediyesi, vatandaşlardan gelen yardımların toplanma ve tasnif işlemlerini Mustafa Rakım Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor. Binlerce kıyafet tek tek incelenerek bedenlerine ve cinsiyetlerine göre ayrılıyor. Kıyafetin yanı sıra vatandaşlardan gelen yorgan, yastık ve yataklar da depremzedelere ulaştırılmak üzere burada toplanıyor.

Depremzedeler İçin Öğrenciler Gönüllü Oldu

Ünye Belediyesi personelinin yanı sıra çeşitli yaş grubundan öğrenciler de gönüllü olarak kıyafet tasnifine yardım ediyor. Yardımsever vatandaşların getirdiği kıyafetler kategorisine göre ayrıştırılarak paketleniyor. Öğrencilerin sabah başlayan çalışmaları akşam saatlerine kadar devam ediyor. Özellikle ortaokul ve lise öğrencileri okulların da tatil olması nedeniyle gönüllü olarak yardım toplama merkezinde görev alıyor.

“Onlar İçin Çok Üzülüyorum”

Evlerini, eşyalarını hatta sevdiklerini deprem enkazında bırakarak şehirlerini terk etmek zorunda kalan depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında gönüllü çalışan öğrenciler, “Burada kıyafetleri beden, cinsiyet ve çeşidine göre ayırıyoruz. Onlar için çok üzülüyorum. Kendi başımıza gelmiş gibi burada gönüllü çalışıyoruz. İnşallah Allah onlara yardım eder ve kısa sürede yaraları sarılır” diye konuştular.

Misafir Depremzedelerin İhtiyaçları Gideriliyor

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın ilçeye gelecek depremzedeler ile ilgili çağrıda bulunmasının ardından birçok vatandaş ev ve barınma konusunda katkıda bulundu. Eşyalı evlerini açan vatandaşların yanı sıra bazı evlerde eşya ihtiyacı yine yardımsever vatandaşlar tarafından giderildi. Yardım toplama merkezine depremzedelerin evlerinden gelen listeler hazırlanarak Belediye görevlileri tarafından depremzedelere ulaştırılıyor.

Ünye Belediyesi depremzedeler için 3 farklı noktada yardım toplama alanı belirlerken kıyafetler Mustafa Rakım Spor Salonu, gıdalar Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri, yakacaklar ise Sanayi Sitesi karşısındaki Destek Hizmetleri Atölyesi’nde toplanıyor.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.