son haberler

ÜNYE KENT KONSEYİ BİRİNCİ KURUL TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Yayınlanma Tarihi: 26 Aralık 2015 okunma

ÜNYE KENT KONSEYİ BİRİNCİ KURUL TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Gündem
0

Ünye Kent Konseyi Birinci Kurul Toplantısı Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Kurul toplantısında 2015 yılı faaliyet sunumu yapıldı, 2016 yılı projeleri ile ilgili bilgiler verildi. Yoğun bir gündeme sahip olan toplantıda birçok konu ele alındı. Olağan Kurul Toplantısı Ak Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kent Konseyi Başkanı, yönetimi ve üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Projeler Katılımcılara Anlatıldı

kent konseyiSaygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda divan Başkanlığını Ali Alver, Divan Kâtipliğini ise Musa Kıranlı ve Mustafa Yılmaz seçildi. Ünye Kent Konseyinin yeni logosu kabul edilerek, ayrıca yönetmelikte ki 2 madde de değişiklik yapıldı. Kent Konseyi faaliyet sunumunun yapıldığı toplantıda 2016 yılı için önerilen maddeler görüşülerek kabul edildi. 2016 yılı için önerilen projeler ise Bisiklet yolu, balkonların çiçeklendirilmesi, Ünye kent müzesi, kaybolan biyolojik çeşitliliğin korunması, Ağıdere de eko turizm ve eko tarım, obezite ile mücadele ve kadın olmak projesinin açılımı, kadına şiddetin önlenmesi ve Engelli Off Road projeleriyle ilgili bilgiler verildi.

Kent Konseyinin Yeni Logosu Seçildi

Ünye Kent Konseyi olağan kurul toplantısında ayrıca yönerge değişikliği konusu görüşülerek, 2 maddenin değişmesi kararı alındı. Kent konseyi logo çalışmasının da görüşüldüğü kurul toplantısında Kent Konseyi yeni logosu için iki öneri yapıldı. Önerilerden birini Kent Konseyi üyesi yazar, şair ve akademisyen Ahmet Fidan diğerini ise araştırmacı tarihçi yazar Yaşar Karaduman yaptı. Logolar değerlendirilerek, açık usul oylandı. Oylamada Ahmet Fidan’ın önerdiği logo 8 oy alırken, Yaşar Karaduman’ın önerdiği logo 36 oy alarak kabul edildi.

Konseyin Amaçları Katılımcılara Anlatıldı

kent konseyi 2Kent konseyi Başkanvekili Prof. Dr. Ayşe Yalın ise yaptığı konuşmada Kent Konseyinin amacı çağdaş, uygar duygun kentlilere belediye ile köprü olabilmek. Bu köprünün böyle bir amacı var ise şehri dolaşır, insanları dinler ne var ne yok bakar uygar ve çağdaş bir kent olabilmenin koşullarını araştırır. Birçok proje yapar ve bu konudaki fikirlerini belediyeye aktarır. Bütün bunların karşılığında biz, 1,5 yılımızı elimizden geldiği kadar kentimizin sesi, kulağı, rengi olmaya çalıştık başardık ya da başaramadık. Bu genel kurul daha önce olsun isterdik ama şans mıdır, şanssızlık mıdır iki defa seçim geçirdik. Tam haziran ayında genel kurul yapacağız derken seçim iptal oldu ve yaz dönemi seçim çalışmalarıyla geçti, biz maalesef bu güne kadar geldik. Bir yandan da şans, neden? Yeni doğmuş bir çocuk biraz büyümesi emeklemesi ve ayağa kalkması lazım, biz ayağa kalktık. Bu zamanın geçmesi bize biraz daha yardımcı oldu diye düşünüyorum. Kent Konseyi için 2016 yılının Haziran ayında yeni bir seçim yapılacak. Yeni bir başkan ve yeni bir kurul seçilecek. Onun için projeler üreteceğiz, çağdaş, uygar, sosyal imkânlar açısında sağlıklı bir kent için zemin oluşturacağız. Ben şimdiden bu çalışmalar için teşekkür ediyorum.

Ünye’mize Hizmet Edeceğiz

kent konseyi 3Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Kurul Toplantısında; “1 yıl daha görev yapmak için bugün yapılan değişikliklerden sonra Ünye’mize hizmet etmek için gayret edeceğiz. Kent Konseyleri, kentte yaşayanların kente sahip çıkmasını, yerel yönetimlerin karar alma süreçlerinde daha fazla insanın katılım sağlamasını, sosyal belediyeciliğin daha iyi olmasını kolaylaştırmak için kurulan bir konseydir. Yaptığımız bir televizyon programda gelen soruda sokak hayvanlarının aç kaldığı ile ilgili, bende çöp konteynerlerinin yanına 2 şer saatlik zaman dilimleri ile onlara yemek yiyebilecekleri bir kap koymak suretiyle bu sorunu çözeceğimizi söylemiştik” dedi.

Başkan Ahmet Çamyar açıklamasında ; “Kent konseyi, daha güzel bir kentte yaşamak istiyorsak kentlilik bilincinin gelişmesini sağlıyor. Kentte yaşayan herkes kentli olamaz. Kentte yaşayanların en büyük özelliği hiç kuşkusuz sorumluluk bilincidir. Yaşadığımız kentin sorunlarına ne denli hassasiyet sahibi olduğunuz, çevrenizdeki olumsuzlukları gidermek için ne kadar çaba gösterdiğinizle ortaya çıkar. Kent Konsey tamda bu noktada bu vizyonu üstleniyor. Onun için ben bütün arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Kentle barışarak, tanıyarak, alakadar olarak, zarar verenleri engelleyerek kısacası kentimizi doya doya hissederek yaşamalıyız. Biri bir çöp kovasına tekme attığında ona dur diyebiliyorsak bu kente sahip çıkabiliyoruz demektir. Sizleri temsil ettiğiniz yerde olmanızı sağlayan bu duyguyu yaşıyor olmanızdır. Önemli olan turist olarak gelenlerin şehrimize baktıklarında dünyalarını acaba değiştirebiliyor muyuz diye bakmalıyız. Şehrimize baktığımız da yol, asfalt, kalabalık taş görmek yerine o taşların hangi felsefe ile oraya konulup ne anlam taşıdığını kısacası şehrimizi ruhunu görebiliyor muyuz diye ona bakmalıyız. Bizde bu kapsamda kültür yolu projesi, Ünye Kalesi için 1,5 yıldır mücadele vermeye devam ediyoruz. Ayşe Yalın hocamız 7/24 burada hizmet etmeye devam ediyor. Kent Konseyimize güzel bir yer bulup bunun kira ücretini bizim karşılayacağımızı ifade etmiştik. İnşallah, yeni yerinizde yeni dönemde beraber daha güzel çalışmalara imza atarız” şeklinde konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.