son haberler

Ünye KETEM’e Açılış

Yayınlanma Tarihi: 28 Aralık 2015 okunma

Ünye KETEM’e Açılış
Gündem
0

Ünye’de 15 Ekim tarihinde faaliyete başlayan ve çözüm ortaklığını Ünye Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’in açılışı yapıldı.

Ünye KETEM’e Açılış 3Açılış programına Ünye kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak parti İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP İlçe Başkanı Ali Yalçın, MHP İlçe Başkanı Faruk Korkmaz, Ordu Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu, Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, daire amirleri, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Liseler Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi 3. Sokak adresinde faaliyet yürüten KETEM’de kolorektal (kalınbağırsak), rahim ağzı (serviks) ve  meme kanserinin erken teşhisi, taraması ve eğitimleri yapılacak.

KETEM’in açılışı öncesi açıklamalarda bulunan Ordu Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu; ““Öncelikle güzel Ünye’mize böyle bir hizmeti kazandırmış olmakla onur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Kanser insanlara gelen soğuk bir kavram. Bizim burada ki temel amacımız insanların bu soğuk dönemdeki süreçlerini biraz daha kolaylaştırabilmek adına önceden tanıyabildiğimiz bir takım kanser türleri için erken tespit imkânı bulmak. Aynı zamanda vatandaşlarımızı da bu konuda bilgilendirip farkındalık düzeylerini artırarak bunu nasıl takip edebileceklerini konusunda fikir sahibi yapmak. Bu merkezimiz Ünye’de 3 kanser türü için tarama faaliyeti yürütülecek. Bunlardan 1 tanesi özellikle kadınlarda gördüğümüz serviks kanseri, yine kadınlarda en sık karşılaştığımız meme kanseri ve hem kadın hem erkeklerde sık gördüğümüz kolan kanseri ile ilgilidir. Bugün inşallah açılımızda meme kanseri taramasında kullandığımız mamografi cihazı sayesinde özellikle meme kanseri ile ilgili taramayı Ünye’de de yapmaya başlayacağız. Mamografi cihazını kuramadığımız daha küçük ilçeler var; Çaybaşı, ikizce, akkuş gibi. Bu ilçelerde ki tarama faaliyetleri ile ilgili hizmetlerimizi biz yine bu merkezden yürüteceğiz. Biz burada 30 Ünye KETEM’e Açılış 4yaş ve 70 yaş arasındaki vatandaşlarımızı tarıyoruz, 30 ve 65 yaş arasındaki bayanlarımıza serviks kanseri taraması yapıyoruz. 40 yaş ile 69 yaş arası bayanlarımızda meme kanseri taraması yapıyoruz. 50-70 yaşın üzerindeki hem bayan hem erkeklerimize de kolan kanseri taraması yapıyoruz” dedi.

Yaptığı konuşmada KETEM’in kalıcı olması için yer belirlediklerini ifade eden Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar; “Biz buranın Ünye’de kalıcı olması ve Ünye’de ki arkadaşlarımıza sadece Ünye ölçeğinde değil bölge ölçeğinde İkizce, Akkuş, Çaybaşı noktasında da hizmet verilmesi noktasında 2016 yatırım programına Sayın İl Müdürümüzle beraber alan tavsiyesi ile ilgili bir nokta belirlemesini yaptık. Hizmet varsa bir yerde biz Sayın Kaymakamımla beraber el ele belediye olarak her zaman var olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye KETEM’e Açılış 5Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise konuşmasında; “Bir insanın en kıymetli varlığı canıdır. Biz sağlığımız ve canımıza herhangi bir şey geldiği zaman tehlikeyi o zaman anlıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.