son haberler

Ünye Tekli Eğitime Geçti!

Yayınlanma Tarihi: 6 Eylül 2018 okunma

Ünye Tekli Eğitime Geçti!
Eğitim
0

www.unyetv.net / GÜNDEM HABER

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ünye’de birçok değişikliği beraberinde getirdi. Ünye’de yeni eğitim öğretim yılında 3 yeni okul açılırken tekli eğitime geçiş çalışmalarında önemli mesafeler kat edildi.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı öncesinde Ünye Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal Ünye’de eğitim kurumları ile öğretmen ve öğrenci sayıları hakkında bir değerlendirme yaptı. Müdür Uysal yeni dönemin Ünye’de bir takım yenilikler getirdiğini ifade ederek, ” Yeni Eğitim Öğretim yılına inşallah sorunsuz girmenin gayreti içersindeyiz. Şube müdürlerimiz, Okul müdürlerimiz yoğun mesai harcayarak okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirdiler. Okullarımızın temizlik, iç bazı okullarımızın da dış boyaları tamamlandı. İmkânlar dâhilinde tadilat ve tamiratlar gerçekleştirildi. Eksiklikler tamamlandı. İnşallah 10 Eylül pazartesi Anasınıfı,1,5,9.sınıflar  oryantasyon eğitimi ile başlıyoruz.”

“Bilim Sanat Merkezini Açıyoruz “

Bilim Sanat Merkezimizi 17 Eylül Pazartesi günü Eğitim Öğretime açıyoruz. Onarımı bu hafta bitiyor. Donatım malzemelerini aldık. Niksar caddesinde İmam Hatip Lisesinin kullanmadığı eski pansiyon binası vardı. Oraya açıyoruz inşallah. İhtiyacı kadar öğretmen ataması da gerçekleştirildi. Gerçekten 18 derslikli çok güzel bir Bilim Sanat Merkezi oldu. Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce den Ordu Bilim Sanat Merkezine giden öğrencilerimizi buraya bekliyoruz.

“Yusuf Bahri Fen Sosyal Proje İmam Hatip Lisesinin bünyesinde yeni Proje Ortaokul Açıldı”

“Bu bakanlığımızın birkaç yıldır uyguladığı yeni bir uygulama. Bu proje Ortaokuluna çocuklarımızı sınavla alıyoruz. Sadece erkek öğrencilerimizi alıyoruz. Müracaatlar devam ediyor.10 Eylül Pazartesi yazılı sınavımız var. İlkokul temel derslerinden. Müracaata Pazartesi günü bile gelse çocuklarımızı sınava alacağız. Bu okullarımız Fen Liseleri veya Proje Fen Sosyal İmam Hatip Liseleri gibi onun sınavlı Ortaokul ayağıdır.Orduda bu okullarımızdan ikincisi Ünye ye açıldı. Diğeri de Ordu merkezde Büyükşehir Proje İHL bünyesindedir. Velilerimizin ilgi ve alakasını bekliyoruz”.

“Normal Eğitime Geçeceğiz”

“İnşallah normal eğitime geçeceğiz. Liselerimiz(Ortaöğretim) tam gün eğitim yapıyorlar. Aşama aşama temel eğitim(İlkokul, ortaokul) okullarımızı da tam gün eğitime geçireceğiz.2019’un sonu itibari ile ülkemizin tamamında tam gün eğitime geçeceğiz. Dolayısı ile ilçemizdeki planlamaları da buna göre yaptık. Bu dönem inşaatı tamamlanan üç okulu teslim aldık. Onaylarını aldık. Eğitim öğretime açıyoruz. Fevzi Çakmak Mahallesinde, eski okulun yerine Fevzi Çakmak İlkokulunu açıyoruz 16 derslik. Dolayısı ile Okul sokaktaki Ortaokulun bünyesinden ilkokulu alıp buraya getirdik. Yine Fevzi Çakmak mahallesinde okul sokaktaki 30 derslikli yeni binaya Arif Nihat Asya Mesleki Teknik Anadolu Lisesini(Kız Meslek) taşıdık. Yine Saraçlı Mahallesinde biten 24 derslikli binaya da Fatih Efiloğlu İlkokulu ile Ortaokul birlikte idi. Bunu da ayırarak Fatih Efiloğlu Ortaokulunu buraya taşıdık. İlkokul hemen altındaki 32 derslikli bina da eğitim öğretime devam edecek. Kız Mesleğin çıktığı binayı tadilat ve tamirattan geçirdik. Buraya da 27 derslikli Ünye Merkez İlkokulu adı ile yeni bir İlkokul açıyoruz. Kaledere İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, Şehit Cemal Mutlu İlkokulları ikili eğitim yapıyordu. Bu yeni açtığımız Ünye Merkez İlkokuluna bu okullarımızın bir bölümünü aktarmakla bu üç okulumuzu da tam gün eğitime geçirmiş oluyoruz.Böylece çocuklarımızın akademik, sosyal, sportif, kültürel aktivitelerini gerçekleştirmeye zamanları olacak. Günün makul zamanlarında okula gidip gelecekler. Sabah erkenden okula gidip akşam geç saatlerde evine gelmeyecek. Bu son yaptığımız planlama ile de İlkokullarda geçen eğitim öğretim döneminde %48,38 olan ikili eğitim yapan öğrenci oranını  %9,35’e çekmiş olacağız. Ortaokullarda ikili eğitim yapan öğrenci oranımızda % 24,11 dir. İkili eğitim yapan okullarımız Anafarta İlk/Ortaokulu/İmam Hatip Ortaokulu ve Puset Polvan Ortaokulu kalmıştır. Bu iki okulumuzun da tam gün eğitim planlaması inşallah yeni okul yapılarak halledilecektir. Bu yöndeki çalışmalarda hızlı ve sorunsuz bir şekilde ilerlemektedir.”

“Taşımalı Eğitim Kapsamında 2257 Öğrenci 212 Araçla Taşınmaktadır “

“220 yerleşim yerinden 53 okula taşıma yapıyoruz.2257 öğrenci 212 araçla taşınmaktadır. Bu öğrencilerimize aynı zamanda öğle yemekleri de verilmektedir. Tabi ufak tefek sıkıntılar zaman zaman yaşansa da öğrencilerimizin okula erişimini etkileyecek boyutlara ulaşmamaktadır. Taşıma yapmak yaptırmakta kolay bir iş değil. Bu zorluğu hep birlikte göğüslüyoruz.”

“Bu yıl Okul öncesinde 24.778 öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak.1531 öğretmenle eğitim faaliyetini yürüteceğiz. İlçemizde 80 eğitim kurumumuz mevcuttur.

Son düzenlemelerle Ortaöğretime yerleştirmelerde yeni bir düzenleme yapıldı. Ortaöğretime yerleştirmeler nasıl gerçekleşti.”

Okullarda Öğrenci Dağılımı

“Ortaöğretime yerleştirme sistemi değişti. Buna göre sınavlı okullar ve sınavsız okullar, yani merkezi yerleştirmeye tabi fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezi Sınav Puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılıyor. Bir de Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, öğrencilerin ikamet adreslerine göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı, ortaokul başarı puanları (OBP), devam devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme var. Buda öğrenci tercihini yapıyor saydığımız kriterlere göre Bakanlığımız yine merkezi sistemle yerleştiriyor. Velilerimizin bir kısmı yerelde bizim yerleştirdiğimizi zannederek bizim yanımıza geliyor.Bu tamamen öğrencilerimizin yaptığı tercihler doğrultusunda bu kriterler göz önünde bulundurularak merkezden yerleştirme gerçekleştiriliyor.Buna göre bu sene İlçemizde yerleştirme şu şekilde gerçekleşti.8.Sınıf mezun öğrencimiz 1715 idi.Sınavlı okullara yerleşen öğrenci sayımız 210 toplam öğrencinin %12,24’ü.Anadolu Liselerine yerleşen öğrencimiz Tekkiraz ÇPL’nin Anadolu bölümü ile birlikte 700 toplam öğrencinin %40,81’i Meslek Liselerimize yerleşen Öğrencimiz  585 toplam öğrencinin %34,11’i,Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleşen öğrencimiz Tekkiraz ÇPL’nin İHL bölümü ile birlikte 263 toplam öğrencinin % 15,33’nü oluşturuyor.Hiç tercih yapmayıp özel okullara veya açık liseye gidecek öğrencimiz de 31’dir.Bu öğrencilerimizin bir kısmı ilçe dışından geldi.Bizim öğrencilerimizin bir kısmı da ilçe dışına nakil oldu.Bugün itibari ile 9. sınıflarımıza yerleştirme bu şekilde olmuştur.”

Okul Güvenliği

“Bu çok önemli bir konu. İlçemizde okullarımız açısından ciddi anlamda güvenlik sıkıntısı yaşamıyoruz. Sayın Kaymakamımız bu konuda son derece duyarlı. Emniyet müdürlüğümüz imkânları içersinde son derece hassas. Vatandaşlarımız belki fark edemeyebilirler. Herokulumuzdan sorumlu polis arkadaşlarımız var. Emniyet müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Müdürümüzle, polis arkadaşlarımızla sürekli irtibat içersindeyiz. Okul müdürlerimiz bu konuya son derece dikkat ediyorlar. Merkezdeki 18 Okulumuzun da Güvenlik görevlisi var. Bütün okullarımızın iç dış kameraları son derece güçlü ve aktif. Nöbetçi öğretmenlerimiz bu konuda hassasiyet gösteriyor. Dolayısı ile ufak tefek sorunlarla karşılaşsak da afakî problemler yaşamıyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği noktasında da çok hassasız. İSG uzmanımız okullarımızın güvenliği noktasında ne yapılmasını istiyorsa onu da uyguluyoruz.  Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okullarımızı toplam 232 temizlik görevlisi arkadaşlarımızla temizlemiştik. Bunun 81’i İŞKUR’lu idi.Biz bu sayıyı bir miktar daha artırarak talep ettik.İŞKUR İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze 850 temizlik görevlisi verecek.Müdürlüğümüz imkanları ölçüsü içersinde bunu tüm ilçelere dağıtacak.Bu sayı çok güzel bir sayı hemen hemen ihtiyacımızı karşılar diye düşünüyorum.İŞKUR müracaatları Milli Eğitime değil İŞKUR’a yapılıyor.Çalışmak isteyen vatandaşlarımız müracaatlarını ÜNYE İŞKUR müdürlüğüne yapabilirler.Alımlar tamamen İlde noter huzurunda çekilen kura ile yapılıyor.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.