son haberler

Ünye, Türkiye ile Kan Kardeş Oldu

Yayınlanma Tarihi: 6 Mayıs 2017 okunma

Ünye, Türkiye ile Kan Kardeş Oldu
Eğitim
0

Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 6.sını düzenlediği kan bağışı kampanyasında 514 ünite kan bağışı topladı.

“Kan Bağışı, Can Bağışı” sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyası Ünye Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin yanı sıra esnaf ve vatandaşlar da kampanyaya destek verdi.

Kızılay ekibinin sabah saatlerinde geldiği salonda hazırlıkların ardından bağışlar alınmaya başlandı. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasını ziyaret etti.

Kaymakam Güney, Okul Müdüresi Ayşe Akyol’dan yürütülen kan bağışı kampanyasına ilişkin bilgi alırken, “Sosyal sorumluluk projesi geliştirerek hayati ve sürekli ihtiyaç olan kanın temini noktasında gönüllü olarak çalışma yürüten öğrencilerimizi, okul idaresini ve velilerini kutluyorum. Artık Ünye, Türkiye ile kan kardeş oldu” dedi.

Okul Müdürü Akyol ise öğrenci ve velilerden gelen talepler üzerine kan bağışı kampanyasının 6.sını düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının toplum hizmeti adına öğrenci, veli ve okul yönetimi işbirliğiyle bir çalışmayı yürütmek olduğunu ifade eden Akyol, “Öğrencilerimiz 4 yıldır bu işe gönül veriyorlar. Veliler ve öğrencilerden gelen talep üzerine kampanyanın 6.sını düzenlendik. Kan bağışının önemini hatırlatmak ve farkındalık yaratmak için düzenliyoruz. Burada emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca burada yoğun çaba sarf eden Kızılay ekiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Ordu Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez’de yaptığı açıklamada  “Okulumuz Ünye Arif Nihat Asya Kız ve Teknik Anadolu Lisesi ile 4 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz 6’ncı kan bağışı organizasyonu. Proje kapsamında da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Çalışmalarımız da bunun içerisinde yer almaktadır. En son 21 Aralık tarihinde gerçekleştirdiğimiz organizasyonda çok güzel bir sayı olan 581 ünite kan bağışı elde etmeyi başardık ve daha sonra bu duyarlılığın öğrenciler arasında yaygınlaştığını gördük ve hiç planımız arasında olmayan tamamen öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda planlanan ve onların gayretleri ile buldukları bağışçılar ile kan bağışını topluyoruz” diyerek destek verenlere teşekkür etti.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.