son haberler

Ünye, Türkiye İle Yarışıyor

Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2015 okunma

Ünye, Türkiye İle Yarışıyor
Gündem
0

Ünye Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi sadece Ünye’de topladığı gönüllü bağışçı sayısı ile Türkiye’de birçok ili geride bıraktı.

unye_turkiye_ile_yarisiyor (2)Ramazan ayı nedeniyle Ünye Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği iftar etkinliklerinde bir stant açarak çalışmalarını sürdüren Ünye Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi, 10 gün içinde 250 kişiden organ bağışı alarak bir rekor kırdı.

Cumhuriyet Meydanı’nda açılan standı ziyaret ederek birim sorumlusu Songül C. Baykal’dan bilgi alan Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Güray Yılmaz; “Organ Bağış Birimimiz hastane içinde de yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Ramazan ayı nedeniyle Belediyemizin ilçede yapmış olduğu etkinlikler bizim için halka ulaşma noktasında iyi bir fırsat oldu. Bu sayede sadece hastaneye gelen vatandaşlarımız değil, buradaki herkese organ bağışı ve organ bağışının önemi konusunda eğitim verme fırsatı bulduk. Bunun semeresini de bugün itibariyle 250  kişinin organ bağışında bulunmasıyla almış bulunuyoruz. Tabi burada amacımız bir yarış değil, halkımızın konuya daha duyarlı olmasını sağlamak. Hastanemiz Organ bağışı birimi de bunu ziyadesiyle sağlamış durumda. Ben bu vesile ile hem organ bağış birimimize hem de konuya büyük duyarlılık gösteren Ünye halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.