son haberler

Ünye’de Bir İlk Laparoskopik Piyeloplasti

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2017 okunma

Ünye’de Bir İlk Laparoskopik Piyeloplasti
Gündem
1

Ünye Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanları Op. Dr. Turgut Serdaş ve Op. Dr. Hasan Çetin, gerçekleştirdikleri ameliyatla Ünye’de bir ilke daha imza attılar. “Laparoskopik Piyeloplasti” adı verilen yöntem ile böbrek kanalı dış darlığına müdahale eden Üroloji Uzmanlarının ameliyat ettiği hasta kısa sürede ayağa kalktı.

Ünye Devlet Hastanesi’nde “Laparoskopik Piyeloplasti” adı verilen yöntem ile böbrek kanalı dış darlığına müdahale eden Üroloji Uzmanları Ünye’de bir ilke daha imza attı.

Yapılan operasyona ilişkin bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Turgut Serdaş, böbreklerin en önemli hastalıklarından birinin üretropelvik bileşke darlığı olarak bilinen böbrek kanalı çıkış darlığı olduğunu söyledi. Bu darlıkların en önemli sebeplerinden birinin kalıtsal damar basıları olduğunu ve bu darlıkların böbreğin az çalışmasına, böbrek taşlarına, enfeksiyonlara ve böbrek ağrılarına neden olduğunu belirten Serdaş, “Bu darlıkları gidermek için yapılan ameliyata piyeloplasti operasyonu denmektedir. Daha önceleri yaklaşık 10-15 cm kesiden yapılan bu ameliyat günümüzde yerini 3 adet 1 cm kesiden kamera ile girilerek yapılan kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik yöntemlere bırakmıştır” dedi.

Operasyonu gerçekleştiren diğer Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Çetin ise laparoskopik operasyonun açık operasyona göre avantajlarını şu şekilde anlattı: “Açık piyeloplasti operasyonundakine oranla daha küçük bir kesinin yapılması, daha az ağrı duyulması, daha kısa hastanede kalış süresi, daha az yara enfeksiyon riski ve daha hızlı iyileşme olarak sayılabilir. Hastamız bize sol yan ağrısı ile başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde sol böbreğinin az çalıştığını ve sol böbrek içinde 1 cm taş saptadık. Hastamıza başarılı bir yöntemle laparoskopik piyeloplasti uyguladık. Sağlıklı bir şekilde taburculuğumuzu planlıyoruz.”

Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Güray Yılmaz, “Hastanemize başvuran hastalarımızı şifa bulmuş olarak buradan uğurlamanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Üroloji Uzmanlarımız olmak üzere ameliyathane ekibimiz ile sağlık personelimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle başarılı çalışmaları gördükçe çalışma şevkimiz daha da artıyor. Hastalarımızın artık bir üniversite hastanesine gidercesine buraya özgüvenle gelmesi ve sağlıklı bir şekilde taburcu olması gurur vericidir” diye konuştu.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.