son haberler

Ünye’de Deprem Tatbikatı Başarıyla Gerçekleşti

Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2022 okunma

Ünye’de Deprem Tatbikatı Başarıyla Gerçekleşti
Gündem
0

Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan deprem tatbikatı Ünye’de başarıyla gerçekleşti. Kaymakam Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle birlikte tatbikata katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Düzce Depremi’nin yıldönümünde gerçekleştirilen deprem tatbikatı Ünye’de KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda yapıldı. Deprem anında panik yapılmaması gerektiğinin vurgulandığı tatbikatta ilk olarak öğrencilere AFAD Gönüllüsü Ceren Buse Akar deprem anında yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi.

AKAR, “DÜZCE DEPREMİ 30 SANİYE SÜRMÜŞ VE 800 İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETMİŞTİ”

AFAD Gönüllüsü Ceren Buse Akar, “12 Kasım 1999 Düzce depremi yıldönümü olduğu için ve 2022 İçişleri Bakanlığı Afet Yılı olduğu için sürekli tatbikat yapıp insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bugün 12 Kasım depremin gerçekleştiği gün ve 18:57 yani tam depremin gerçekleştiği dakikada tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak tatbikat yapacağız. Tatbikatımız 30 saniye sürecek. Çünkü Düzce depremi 30 saniye sürmüş ve 800 insanımız hayatını kaybettiği, 4 bin insanın ise yaralı olarak bulunduğu bir depremdi. Deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili ise 15 saniye boyunca çök-kapan-tutun yapacağız. İkinci 15 saniyede tahliyeleri gerçekleştireceğiz. Hiçbir zaman panik yapılmamasını istiyoruz. Tatbikat veya gerçek olduğu zaman dahi depremde soğuk kanlı olmakta fayda var. Deprem anında camlardan uzak duruyorsunuz. Cam önünde bir yerde kendinize hayat üçgeni oluşturduysanız sırdınız cama dönük olacak. Sabitlenmemiş, sizden büyük olan eşyalardan deprem anında uzak duruyorsunuz. Deprem anında dışarıya koşmuyorsunuz. Çünkü kendinize hayat üçgeni oluşturduğunuzda hayatta kalma olasılığınız daha yüksek” dedi.

Düzce depreminin gerçekleştiği zaman olan saat 18.57’de yurdun sirenleri çalarak tatbikat başladı. Öğrenciler “Çök, Kapan, Tutun” taktiğini uygulayarak yere çöktü. Yaklaşık 30 saniye süren tatbikatın ardından ikinci siren ile birlikte tüm öğrenciler yurt bahçesindeki toplanma alanına hareket etti. Burada alınan güvenlik önlemi ile tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.

BAŞKAN TAVLI, “DEPREM ÖLDÜRMEZSE, PANİK ÖLDÜRÜR

Öğrencilik yıllarında Erzurum depremine şahit olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Erzurum’da öğrenci iken deprem oldu. Bizde koridora çıktık. O sırada bir arkadaşımız koşarken yere düştü ve kalkamadı. Depremden bir şey olmadı ama o panik az daha can alacaktı. Depremin ilk anı kadar tahliye süreci de önemlidir. Rabbim ülkemizi afetlerden korusun” dedi.

KAYMAKAM IŞIK, “ÖĞRENCİLERİMİZLE ÇÖK, KAPAN, TUTUN TATBİKATINI İCRA ETTİK”

Kaymakam Ayhan Işık ise “Düzce depreminin 23. Yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de KYK yurdundaki öğrencilerimizle “Çök, Kapan, Tutun” tatbikatını icra ettik. Allah ülkemizi her çeşit afetlerden korusun. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tatbikata Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, Emniyet Müdürü Celal Sarısoy, Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammed Ali Gökkan, Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu, Yurt Müdürü Atika Birol, İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Güney,  AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.