son haberler

Ünye’de İshal Salgınına Su Uyarısı!

Yayınlanma Tarihi: 26 Ağustos 2017 okunma

Ünye’de İshal Salgınına Su Uyarısı!
Asayiş
0

Ünye’de 1 haftadır artan ishal vakaları nedeniyle ilçe sularından numuneler alınarak inceme başlatıldı.

Ünye’de 19 Ağustos 2017 Cumartesi gününden itibaren ilçedeki devlet hastanesi ve özel hastaneye gelen ishal vakalarında artış üzerine Ünye Kaymakamlığı çalışma başlattı. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in talimatıyla ilçedeki içme sularından numuneler alınarak incelemeye gönderildi.

 “İshal vakalarında ciddi artış oldu”

Ünye Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “19 Ağustos 2017 Cumartesi günü ilçemizde ishal vakaların vakalarında ciddi bir artış oldu. Cumartesi sonrası ise ishal vakalarında azalma gözlendi. Konuyla ilgili Ünye Kaymakamımız Sayın Ümit Hüseyin Güney ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıdan sonra ise ilçedeki içme sularından numuneler alınarak inceleme başlatıldı” dedi.

“Fındık döneminde ishal vakaları artıyor”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Su ve Kanalizasyon İşleri (OSKİ)Genel Müdürü Fatih Yürük, konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, fındık zamanında bu vakalarda artış olduğunu söyledi.

Yürük, fındık hasat döneminde ishal şikayeti yaşayan hastaların şebeke suyu içmediğini ve farklı yerlerden su ihtiyacını temin etmesi nedeniyle arttığını ifade etti. Yürük, şu açıklamayı yaptı:  “Ünye İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde suyumuzu arıtıyoruz, dünya standartlarında Ünye’ye su veriyoruz. Fındık zamanı her zaman bu başımıza geliyor ve hastalara bakın şebekeden su içmemiş. Filanca fındıklıkta çalışıyor, birini yollamışlar dereden su doldurmuş fındıklıklarda. Kontrol edilemeyen kaynaklardan su alınıp içiliyor. Köyde Akkuş’ta, Ünye’nin bilmem ne köyünde bizim şebekeden su almamış kesinlikle. Siz bizim şebekeden su içtiniz sabahleyin, bir şey oldu? Olmadı. Herkes içiyor, hepimiz içiyor, ben de içiyorum. Ben burada şebekeden su içiyorum, hazır su almam. Kesinlikle fındık zamanı biz bunu hep yaşıyoruz. Derelerden su doldurulur, hastalarda odur. Bizde normalde olmaz, onu biz hep yapıyoruz. Ama yine de uyaralım”.

Sağlık Grup Başkanlığı’ndan Uyarı Geldi!

Başkanlık Camilerde Cuma Hutbesi’nde duyuru yaparken duyuruda, “İlimizde fındık toplama mevsiminde sıkça görülmekte olan ishalden, korunmak amacıyla şebeke suyunun kullanılması, kaynağı belli olmayan suların kullanımından kaçınılması, eğer kullanılacaksa kaynatılıp soğutularak kullanılması ve sık sık ellerin sabunla yıkanması gerekmektedir” denildi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.