son haberler

Ünye’de Kudüs Açıklaması

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2017 okunma

Ünye’de Kudüs Açıklaması
Gündem
0

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün Cuma Namazı çıkışı yaptığı açıklamada ABD’nin Kudüs açıklamalarını eleştirirken “İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz” dedi.

Başkan Ergün Kudüs’te yaşananları Ünye Merkez Büyük Camii’nde Cuma Namazı sonrası değerlendirdi. Ergün açıklamasında, “İslam’ın sesini susturmak kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam İşbirliği Teşkilatının Kudüs’e Sahip Çıkacağına İnanıyoruz İslam’ın Harem-i İzzeti olan Kudüs olduğunu söyleyen Başkan Arif Ergün,” Bu gün Kudüs’ü taciz etmeyen kalkışanlar, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin insanlığın sembolü olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam işbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. “dedi.

Dünya 5’ten Büyüktür Amerika Birleşik Devletlerinin aldığı kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin simgesi olduğunu söyleyen Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, “Bu olay Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ itirazını doğrulamıştır. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklıklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Bizler Müslüman olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.