son haberler

Ünye’de Mekke’nin Fethi

Yayınlanma Tarihi: 1 Ocak 2016 okunma

Ünye’de Mekke’nin Fethi
Gündem
0

Anadolu Gençlik Derneği Ünye Şubesi, Mekke’nin Fethinin 1385.Yıl dönümünde “Kalk Uyar! Fethi Müjdele” adlı program düzenlendi

Mekke’nin Fethi Programı Düzenlendi 4Halil Efendi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecek program Çömlekçi Camii İmam Hatibi Mücteba Ramazan Atan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Programda söz alan Anadolu Gençlik Derneği Ünye İlçe Başkanı Ayhan Şengül açılış konuşması yaptı.

Mekke’nin Fethi Programı Düzenlendi 1Başkan Ayhan Şengül; “Bizler, toplumun batıl dayatmalar neticesinde harama bulaşmış bir dünyada fetih rufuyla dirilmiş yeni bir nesil yetiştirmenin mümkün olduğuna inanıyoruz. Bizler ifsadın bu kadar çeşitlendiği bir toplumda ıslahın da mümkün olduğunun bilincindeyiz. Bizler, yalanın riyanın ikiyüzlülüğün bu kadar yoğun olduğu toplumda, doğruların ihlasın ve mertliğinde var olması gerektiğine inanıyoruz. Bizler, bunca zulüm, sömürünün ve haksızlığın yaşandığı bir dünya yerine herkesin hakkını aldığı, alın terinin ve emeğin karşılığını bulduğu, insan hak ve özgürlüklerinin değer kazandığı yeni ve adil bir dünya kurulabileceğine inanıyoruz. Bu aşk, bu azim, bu heyecan ve bu inançla gece gündüz demeden mücadele etmeye devam ediyoruz. Ve elbet bir gün insanlığın yeniden muhtaç olduğu, mazlum ve mağdurların hayalini kurduğu, mağrur ve müstekbirlerin hiç olmasın dediği yeni fetihleri gerçekleştireceğimize bütün benliğimizle inanıyoruz” dedi.

Açılış konuşmasından sonra, Anadolu Gençlik Derneği Ünye Şubesinin yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı sinevizyon gösterisi katılımcılara izletildi.

Program daha sonra Mehmet Han Özçelik tarafından gerçekleştirilen kum sanatı gösterisi ile devam etti. Kum tanelerini büyük ustalıkla kullanan Özçelik, yaptığı figürlerle Mekke’nin Fethini anlattı.

Mekke’nin Fethi Programı Düzenlendi 2Gece sahne alan Grup Çağrı ekibi de programa katılan izleyicilere, ezgi ve marşlarıyla keyifli dakikalar yaşattı.

Program sonunda, daha önceden yapılan siyer-i nebi yarışmasında dereceye girenler açıklandı. 1.nin çeyrek altın 2.nin gram altın 3.nün 75 TL hediye çeki kazandı. İlk 15 kişiye ise İstanbul’un Fethi Gezisi hediye edildi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.