son haberler

Ünye’de OSB Toplantısı

Yayınlanma Tarihi: 5 Mayıs 2017 okunma

Ünye’de OSB Toplantısı
Gündem
0

Ünye Kaymakamlığında Organize Sanayi Bölgesi için yapılacak olan kamulaştırma çalışmaları öncesi komisyon üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, OSB Bölge Müdürü Olgun Tokaya ve Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün katıldı.

Toplantı da kamulaştırılacak alanlar ile ilgili bedel istişaresi yapıldı. Toplantı sonunda Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, bölgeye yapmış olduğu hizmetlerden ve Ünye Organize Sanayinin bir an önce kurulabilmesi için desteklerini esirgemeyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a teşekkürlerini iletti.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney; ”Ünye Organize Sanayi  Bölgesi ile ilgili bakanlığımızca yer tespiti işlemleri tamamlanmış ve kamu yararı kararı alınmıştır. Tespit edilen yerimiz yaklaşık 55 hektar olarak Killi Mahallesi mevkinde Karayolu’nun Güneyinde kalmaktadır. Yaklaşık 22 parselden oluşan sahanın içerisindeki 16 parsel alan özel şahıslara ait mülkiyetler den oluşmakta ve geri kalan parsel alanlar ise Karayollar Mali Hazinesinden oluşmaktadır.

Bizler mevcut saha da şahıslara ait parsellerin hem parsel büyüklüklerini hemde iştirak halindeki maliklerin adres ve telefon bilgilerini temin ederek yapılacak olan çalışmaları kamulaştırmak adına alt bilgileri oluşturduk. Kıymet taktir komisyonumuz ise vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde parsel bedellerini tespit edip gerektiği taktirde yargı yolu ile vatandaşlarımız ile anlaşarak bu aşamadan sonra planlama aşamasına geçmeyi programlıyoruz.” dedi

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.