son haberler

Ünye’de, Rekor Kan Bağışı Hedefleniyor

Yayınlanma Tarihi: 27 Temmuz 2015 okunma

Ünye’de, Rekor Kan Bağışı Hedefleniyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi ve Ünye Kaymakamlığı’nın ortak çalışması ile 30-31 Temmuz tarihleri arasında ‘Ünye Hayat Kurtarıyor’ sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlenecek. Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın da katılacağı kan kampanyasında 2 bin ünite kan toplanarak rekor sayıda bağış hedefleniyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 30-31 Temmuz tarihleri arasında Ünye’de düzenlenecek olan Büyük Kan Bağışı kampanyası için, her bilinçli vatandaşın kan bağışı yaparak bir hayatı kurtarabileceğini unutmaması gerektiğini belirterek, sağlığı yerinde olan herkesi kan vermeye çağırdı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan kan bağışı kampanyası ile ilgili açıklama yapan Çamyar; “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Avrupa’da kan bağışı oranı yüzde 5’lerde iken ülkemizde bu oran yüzde 2,5 düzeyinde. Biz bu oranı yükseltmek adına Ünye Kaymakamlığı’mız ile birlikte ‘Ünye Hayat Kurtarıyor’ sloganıyla büyük bir kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. Bu kampanya ile halkımızı kan bağışı konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bir damla kan bir can demektir. Bu vesileyle Ünyeli hemşerilerimizi de kan bağışı konusunda duyarlı olmaya ve kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.