son haberler

Ünye’de “Sağlık İçin Hareket Ediyorum ” Yürüyüşü

Yayınlanma Tarihi: 26 Mayıs 2017 okunma

Ünye’de “Sağlık İçin Hareket Ediyorum ” Yürüyüşü
Gündem
0

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’ ve “22 Mayıs Avrupa Obezite Günü” etkinlikleri kapsamında Ünye’de “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, Obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla sağlıklı Ünye Atatürk Parkından başlayarak Top Yanı mevkiine kadar yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, yürüyüşün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kronik hastalıkların nedenlerinden birisinin de hareketsiz yaşam olduğunu ifade ederek, sağlıklı yaşam için yürüyüş ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekti.

Dr. Saliha Yeşilduman; ”Çağımızın hastalığı olan Obezitenin önlenmesinde sağlıklı beslenme kadar, düzenli egzersiz yapmanın da önemli olduğunu belirterek yapılan yürüyüşlerde toplumda Obezite, diyabet ve kalp hastalıklarını önlenmesi için farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bu yürüyüş sırasında Sağlıklı beslenme ile hareketli yaşam ile ilgili sloganların yer aldığı afişler  ve pankartlar taşınılarak, farkındalık oluşturulmaya çalışıldı” dedi.

Yürüyüşe ayrıca, Ünye Sabancı Yurdu, Ünye Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü, Ünye Elele Derneği  ve vatandaşlar katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.