son haberler

Ünye’de Sahte Diş Hekimi Uyarısı!

Yayınlanma Tarihi: 5 Ekim 2017 okunma

Ünye’de Sahte Diş Hekimi Uyarısı!
Gündem
0

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Seyfettin Sarıçam yaptığı açıklamada sahte diş hekimlerine karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Sarıçam, “Bütün hastalarımızı diş hekimi olmadığı halde; diş çeken, dolgu ve diğer tüm tedavileri yapan korsan dişçilere karşı uyarıyoruz. Diş hekimi olmadığı halde hasta muayene etmek ağır bir suçtur” diyerek bu konuda vatandaşları uyardı.

Şüpheli Durumlarda İhbar Edin

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Seyfettin Sarıçam “Diş hekimi diploması olmayanlar, teknisyen dahi olsalar, hasta ağzına ellerini sokamazlar. Suçüstü yakalananlar 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılırlar. Şüphelendiğiniz durumlarda size tedavi yapan kişinin diplomasını ısrarla size göstermesini talep edin. İlçe sağlık müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalarla, son 3-4 yıl içerisinde 3 korsan dişçinin aletlerine el konuldu, çalıştıkları yerler kapatıldı. Bir tanesi de cezaevine gönderildi” dedi.

“Bayan Sekreter Diş Çekiyor!”

Diş Hekimi Sarıçam, açıklamasında önemli bir olaya da dikkat çekti; “Hali hazırda davası devam eden bir şahıs daha var. Doktor olmadığı halde kendisini doktor diye tanıtıp hasta muayene ediyor. Normal doktorlardan daha pahalıya iş yapmasının yansıra, normal diş hekimlerin birçoğunun cesaret edemediği tel tedavisini bile yapması durumun vahametini göstermekte. Yaptığımız denetimler sırasında ideal sterilizasyon yapmadığını açığa çıkardığımız bu sekreter bayan, yüzlerce kişiye bulaşıcı hastalık kaptırmış olabilir.  Hapis cezası aldı yalnız, davaya itiraz edildiğinden süreç devam ediyor. Maalesef ülkemizde adli süreç çok uzun. Ve bu şahıs ilçede görev yapan bir diş hekimi büyüğümüzün yanında suç işlemeye devam ediyor. Meslektaşımızı, yanında çalışan bu personelin muayenehane ortamından uzaklaştırılması konusunda uyardıysak da bir sonuç alamadık. Maalesef suça göz yumuluyor. Bu şahsın yeni mağdurlarından ricamız, İlçe sağlık müdürlüğüne gelerek ilgili şahıstan şikâyetçi olmaları. Bu sayede  kişiye kaptırdıkları binlerce liranın geri iadesi sağlanabileceği gibi tazminat da alabilirler. Aynı suçun tekrar tekrar işlendiği davaya bakan hâkime net olarak gösterilmez ise çoğu zaman kişinin tek suçu cezalandırılmayabiliyor. Tüm halkımızı bu konuda hassas davranmaya çağırıyoruz.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.