son haberler

ÜNYE’DE SÜS BİTKİLERİ KONULU KONFERANS

Yayınlanma Tarihi: 31 Temmuz 2023 okunma

ÜNYE’DE SÜS BİTKİLERİ KONULU KONFERANS
Ekonomi
0

Ünye Belediyesi tarafından, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) salonunda, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme programı kapsamında “Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı” konulu konferans verildi.

Ünye Belediyesi’nin yürüttüğü, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme programı kapsamında gerçekleştirilen “Genç Fidanlar” projesinde “Süs Bitkileri  Yetiştiriciliği ve Islahı” konulu konferans verildi.

Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, proje paydaşları; Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Orman İşletme Müdürü Ömer Akça ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferda Yıldırım, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.

“SON YILLARDA SÜS BİTKİLERİNE TALEP ARTTI”

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, “Büyüyen ve gelişen şehirlerde çevre bilinci, son yıllarda ülkemizde süs bitkilerin üretiminin taleple orantılı olarak artmasına sebep olmuştur. Bu sebeple Ünye Belediyesi olarak hem istihdama yönelik hem de belediyemizin ihtiyaçlarına yönelik proje hazırladık. Projemiz kapsamında daha önceden dışarıdan satın aldığımız park bahçe birimimizin ihtiyacı olan süs bitkilerinin yetiştirildiği iki adet sera kurarak belediyemize katkı sağlamış olduk. Yine projemizle birlikte 27 kursiyerimiz süs bitkileri yetiştiriciliği eğitimi alarak sertifika almaya hak kazandı. Projemize destek veren başta DOKA olmak üzere proje paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Projemiz kapsamında son program olan konferansımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Tütüncü ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Ömer Sarı “Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı” konularında sunum yaptılar. Soru ve cevap bölümünün ardından kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle program sona erdi. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.