son haberler

Ünye’den Altınordu Çıkarması

Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2017 okunma

Ünye’den Altınordu Çıkarması
Gündem
0

Ünye Kaymakamı Ümit Hasan Güney, beraberinde Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile birlikte Vali Seddar Yavuz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Ünye ilçesi ile ilgili bilgiler veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’miz 123 bin nüfuslu merkez mahalle sayısı 18 büyükşehir yasasıyla beraber 8 beldesi kapatılıp 59 köy ile beraber toplamda 85 mahalleden oluşuyor. Kent 27 kilometrelik güzel bir sahil bandına sahip ve sahiline dokundurmayan tek ilçe. 30 yıllık bir çevre yolu mücadelesini verip Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 2011 yılı içerisinde çevre yolumuzu açmış bir ilçeyiz. Önümüzde sizlerin desteği gayretiyle yürüteceğimiz 3-4 tane büyük projemiz var. Bunların en önemlilerinden bir tanesi Organize Sanayi Bölgesi. Şu an kamulaştırma aşamasına geldik. Birlikte bu meseleyi çözmeyi bu dönem içerisinde ümit ediyoruz” dedi.

Ünye’nin 3500 üniversite öğrencisi barındırdığını, ilçede İşletme ve İktisat olmak üzere 2 fakülte bulunduğunu kaydeden Başkan Çamyar, Türk Hava Kurumu’na tahsisli bulunan eski Ünye Havaalanı arazisinin devir alındığını, tahsis ile ilgili işlemlerinde tamamlandığını söyleyerek, ”Ünye limanımız, en önemlisi İç Anadolu bağlantı yolumuz da hayata geçtiğinde Ünye bugünkünden hem istihdam hem ulaşım hem barınma açısından daha güzel bir kent haline gelmiş olacak. Turizm anlamında giden Valimizle güzel bir çalışma ortamı oluşturmuştuk. Aynısını inşallah sizlerle kaldığımız noktadan devam edeceğiz. Ünye’yi temsil eden tüm sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte sizleri ziyaret edelim istedik. Sizleri Ordu’da görmekten birlikte çalışacak olmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Seddar Yavuz, ”Belediye başkanımızda çalışmaları hakkında güzel önemli projeleri ifade etti. İnşallah bizde bundan sonraki süreçte elimizden geldiği kadar sizlerin yanında olmaya gayret edeceğiz. Her zaman devamlılık esas. O yüzden bizden önce görev yapmış kıymetli Valimize hizmetleri vesilesiyle teşekkür ediyoruz. Şehre önemli katkıları olmuştur. Ümit ederim biz de bu bayrak yarışında onun bıraktığı yerden o bayrağı daha ileri taşımak için el birliği ile gönül birliği ile yolumuza devam ederiz Yeni trend artık şehirler yarışıyor. Bu şehir yarışında geri kalmamak için hepimizin daha çok iş birliğine, daha çok koordinasyona ve birlikte hareketliliğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Başkan Ahmet Çamyar ve beraberindekiler daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı ziyaret etti. Ünye ile ilgili projeler hakkında bilgi de alan heyet daha sonra ilçeye döndü.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.