son haberler

Ünye’den Göremediği Desteği Sakarya’da Gördü

Yayınlanma Tarihi: 29 Eylül 2017 okunma

Ünye’den Göremediği Desteği Sakarya’da Gördü
Gündem
0

 https://www.youtube.com/watch?v=IEMedXpGRRQ&sns=fb

Ünye’de sinema filmi çekilmesi için yaklaşık 4 ay önce bir çalışma yapılan hatta ekibin Ünye’ye gelerek çekimlerine başlanılan sinema filmi Sakarya’da tamamlandı. Ünye’den destek göremeyen filmi ve ekibini Sakarya’da sahiplendi.

Tüm sahneleri Sakarya’da çekilen “Dua Et Kardeşiz” filmi 20 Ekim’de seyircisiyle buluşuyor. Filmin başrol oyuncusu Ünyeli Gökhan Demir yeni filmi Ünye Haber Gazetesi ve Ünye TV’ye verdiği özel röportajda anlattı. Demir Ünye’de çekilen ve yarım kalan film ile ilgili de konuştu.

İşte o Röportaj;

Ünye’de sinema filmi için bir projeye imza atmak istiyordunuz. Sonra film ekibi Ünye’den ayrıldı. Siz Ünye’de nasıl bir sıkıntı yaşadınız, neden Sakarya’yı tercih ettiniz?

Gökhan Demir : Filmin Ünye’de yapılmasını çok isteyenlerden birisi bendim ki Ünye’nin kaybedeceği hiç bir şey yok sonuçta. İyi de olsa kötü de olsa Ünye’ye katkısı olan bir film olacaktı.  Burada otel yangını oldu, ekip konaklama sıkıntısı gibi vesaire problemlerle karşılaştı. Ünye’ de film çekilecek bir ortamı bir türlü kuramadık, oluşturamadık. Bu konu ile ilgili yardım istediğimiz kurumlardan da desteğimizi alamadık. Durum böyle olunca otel yangınından sonra da ekip en azından manevi olarak da olsa yanlarında birilerini görmek istediler. Öyle manevi bir yaklaşım olmadığını görünce maddi beklentiler bir tarafa bırakıldı. Böyle olunca da burada daha fazla bir vakit kaybının olması bizim zararımıza olacak bir şeydi. Çünkü orada sonuç itibariyle 30-40 kişilik bir ekip vardı. Bu ekibin yemesi, içmesi, konaklaması, vesaire bunların hepsi bir bütçe. Bizim burada kaybedecek bir zamanımız olamadı bizde en uygun olan yeri seçtik. Daha doğrusu ekip seçti benimle alakalı bir durum değil. Benimle alakalı olan durum Ünye’de gelişen olaylardı burada yapılması için ikna etmeye çalışanlardan birisiydim. Bu proje Ünye’de çekilseydi Ünyeli birkaç tane kişinin bu projede oyuncu olarak da yer alacağı biraz daha Ünye’nin adının duyulması söz konusu olacaktı. Ama olmadı. Buradaki oyunculuk anlamında beğenildim. Sakarya’ ya taşınan bu projede mutlaka tekrar benimde olmam gerektiği hususunda yönetmenin özel bir ricası oldu. O karakteri kesinlikle Gökhan Demir oynamalı oldu.  İlk projeye bir başrol ile başlamak çok ayrıcalık oldu benim için. Ben o kadar büyük bir rol beklemiyordum esasında. Oradaki o karakter, o yüz tamamıyla Gökhan  Demir’e oturduğu için yönetmenin kafasında buradaki oyunculukta da yönetmen bunu onayladığı için Sakarya’ya da beni götürmek istediler.

Filmi ne kadar bir sürede tamamladınız, ortalama ne kadar bir bütçe ile tamamladınız?

Gökhan Demir : Sakarya Belediyesi bizim en büyük destekçimiz oldu. Keza başkanımızın kendi evinde çekim yaptık. Filmde en çok gösterime giren ev Başkanın eviydi. Filmi çekmemize sıkıntı olacak hiç bir şey olmadı aksine su gibi aktı film. Aslında Ünye’nin ilgisi Sakarya’dan daha fazlaydı. Sakarya’ da o imkanlar bize sunuldu mesela, konaklama sıkıntımız olmadı, yeme içme sıkıntımız olmadı, 17 günde biz filmi çok rahat bir şekilde çektik.

Peki bu 17 günde burada sözü geçen görsel olarak bazı yayınladığımız kişiler vardı sanatçılar vesaire bunlardan bir kısmının filmde yer almadığını gördük bunun nedenini sorabilir miyiz ?

Gökhan Demir : Burada dediğim gibi proje iptal olunca film komple iptal oldu esasında. Daha sonra teknik olarak burada yer alan arkadaşlar çok büyük bir zaman kaybı yaşadılar ve bazı uygunsuz lanse edilen şeyler oldu, bu filmi burada çekmemizi istemeyen birileri oldu bunun sebebini hala anlamış değilim. İnşallah çok geçerli nedenleri vardır filmi izledikleri zaman Ünye’de çekilmesinin hiçbir zararı olmadığını aksine keşke çekilseymiş diyeceklerini ben biliyorum. Bu çekilmesini istemeyen kişilerin herhalde çevresel olarak gazına gelinen bir durum oldu. Çünkü memleketinin reklam olmasını neden istemesin bir insan, biz bunların örneklerini gördük. Filmlerde, dizilerde çok olumlu katkı sağladığını biliyoruz, böyle bir imkanı başka yerde değil de burada kullanalım istedik olmadı Sakarya’ya nasipmiş. Buradaki arkadaşlarımızdan bir kişi rol paylaşacaktı proje burada iptal olunca projeyi yeniden oluşturdular sadece Ünyeli arkadaşlarımızdan değil ünlülerden de iptal olanlar oldu . Ünye’den oraya birkaç arkadaşımızı götürmeye kalksaydık ekstra bir bütçeydi buda. Sonuç itibari ile filmin orada aksamasına etken olabilecek şeylerdi. İstanbul daha yakın olduğu için daha çok deneyimli, sinemalarda, dizilerde oynayan kişiler tercih edildi. Sadece Tuğrul karakterine Gökhan DEMİR’İ yönetmen çok istediği için ben oradaydım benim içinde bir şans oldu açıkçası.

Peki filmde Ünye adının geçtiği veya Ünye’nin yer aldığı hiçbir kare kalmadı mı ?

Gökhan Demir : Hayır.

Ünye Hiçbir Şekilde Bu Filmde Yok ?

Gökhan Demir : Hayır çünkü destek veren Sakarya idi. Sonuç itibariyle yönetmen Ünye hayali ile gitmedi o filmini yapmanın peşindeydi. Onun için Sakarya olmuş Ünye olmuş fark etmezdi ama Belediye bütün desteği veren benim Ünye neden bulunsun diyebilirdi.

İlk Tepkiler; İnsanların Tepkisi Nasıl Onu Öğrenebilir Miyim ?

Gökhan Demir : Benim aldığım tepkiler çok güzel. Hatta böyle beklemiyorduk diyenlerde oldu fragmanı izleyince, fragmanı çok beğenmişler. Tabi eleştirenlerde mutlaka çıkacaktır. Ama filmi izlemek gerekiyor. Ben filmin izlendikten sonraki eleştirilerini merak ediyorum.

Son Olarak Eklemek İstediğiniz Bir Şey Var Mı ?

Gökhan Demir : Bu projeye başladığımda Ünye’de destek olan birkaç kurumlar oldu onlara çok teşekkür ediyorum.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.