son haberler

Ünye’den Güneydoğudaki Askerlere Moral

Yayınlanma Tarihi: 2 Mayıs 2016 okunma

Ünye’den Güneydoğudaki Askerlere Moral
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan 3 bin paket kavrulmuş fındık ve kurutulmuş hurma, terörle mücadele eden askerlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ünye Belediyesi’nin, terörle mücadele eden güvenlik güçlerine moral ve motivasyon sağlamak amacı ile başlattığı yardım kampanyası sona erdi. Kampanyanın sona ermesinin ardından,  üzerinde “Vatan, Bayrak, Ezan size emanet; Allah yar ve yardımcınız olsun” yazılı kutulara doldurulan 3 bin paket, toplamda 300 kilo kavrulmuş iç fındık ve 100 kilo kurutulmuş cennet hurması, Şırnak Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığında terörle mücadele eden askerlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kampanya süresi boyunca, Ünye genelindeki 23 ilkokuldan 3 bin öğrenci hediye kutularına eklenmek üzere 3 bin adet not ve mektup hazırladı. Askerlere moral sağlamak amacı ile vatan sevgisi temalı notlar ve mektuplar yazan öğrenciler, vatanı ve bayrağı için canlarını seve seve veren askerlere destek olmak istediklerini belirttiler.

“Terörle Mücadelede Başarıya Ulaşacağız”

3A6A8472Ünye Belediyesi Başkanlık makamında Doğa ilkokulu, İnönü İlkokulu ve kampanyaya destek veren Fındık fabrikası sahiplerinin katılımı ile düzenlenen programda bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Güvenlik güçlerimiz, vatanımız için canlarını feda ederken bizler burada rahatça nefes alıyoruz. Son dönemde teröre karşı yürütülen ciddi bir mücadele var ve bu mücadele başarıya ulaşacak, buna olan inancımız tamdır” dedi.

“Dualarımız ile Askerlerimizin Yanındayız”

Konuşmasının devamında kampanya ile ilgili bilgiler veren Başkan Çamyar, “Terörle mücadele eden Askerlerimizin, dualarımızla daima yanlarında olduğunu hissettirmek amacı ile bir kampanya başlattık. Ünye’deki fındık fabrikalarımızdan Durak, Atik, Uslu, Bakırcılar, Çakmaklar ve Kurtsan Fındık, fındık desteği ile Ünye Mermer ise kurutulmuş hurma desteği ile kampanyamıza katkı sağladılar. Bizler de toplanan bu yardımları paketler haline getirerek askerlerimize göndereceğiz. Toplamda 3 bin paket olan kutuların her birinde ilkokul çocuklarımızın askerlerimize yazdıkları notlar var.

“Asıl Amacımız Çocuklarımıza Vatan Sevgisi Aşılamak”

Bizim burada asıl amacımız çocuklarımıza vatan ve bayrak için mücadele eden birilerinin olduğunu anımsatmak, ilkokula giden küçük çocuklarımıza vatan sevgisini aşılamaktı. Bir öğrencimiz, “ sizler bizim evlerimizde rahatça uyuyabilmemiz için canınızı bile feda ediyorsunuz. Sizlerin hakkını bizler ödeyemeyiz” diyerek bir not yazmış. Bu şekilde 3 bin öğrencimiz duygularını not resim ve mektup olarak dile getirmişler. Gönlümüz kalbimiz vatan uğruna çarpışan Mehmetçiklerimiz ile beraber. Ben duyarlılık gösteren tüm okullarımıza ve fındık fabrikası sahiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

3A6A8489Yazılan notlar ile ilgili duygularını ifade eden Doğa Koleji 2/A sınıfı öğrencisi Zeynep Beren adlı öğrenci, “ sürekli şehit haberleri geldiği için çok üzülüyoruz.  Askerlerimize moral vermek amacı ile notlar yazdık. Bizleri korudukları için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.