son haberler

Ünyeli Öğrencilerden Örnek Davranış

Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2017 okunma

Ünyeli Öğrencilerden Örnek Davranış
Eğitim
0

Üniversiteli öğrenciler ilkokulda kütüphane oluşturdu. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu geçtiğimiz günlerde güzel bir çalışmaya imza attı. Topluluk, kütüphanesi olmayan Aksaray’ın Eskil İlçesi Katrancı Köyü Katrancı İlkokulu’nda okuyan öğrencilere önce bir kütüphane sınıfı, ardından da içi kitaplarla dolu kütüphane kazandırdı.

Topluluğun 8 üyesinden ikisi Ünyeli. Üniversite eğitimi için Aksaray’a giden Ünyeli Burak Fidan ve Burcu Özdemir kütüphanenin oluşturulmasına katkıda bulundu. Ünyeli öğrencilerin de aralarında bulunduğu topluluk önce kütüphanesi olmadığını öğrendikleri okula giderek incelemelerde bulundular. Daha sonra Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu’na üye arkadaşlarıyla bir araya gelerek nasıl bir çalışma yapacakları konusunda görüş alışverişinde bulundular. Öğrenciler ilk olarak Aksaray’ın Eskil İlçesi Katrancı Köyü Katrancı İlkokulu’nda kütüphane olarak ayrılan sınıfın boyasını yaparak sınıfı baştan aşağı yenilediler. Daha sonra öğrenciler üniversitede bir konser düzenledi. Üniversitenin müzik grubunun vereceği konserin biletleri ise tek şartla satıldı. Para yerine her öğrenci konseri izlemeye birer yada ikişer kitapla gelecekti. Bu ise hem programı düzenleyenleri, hem de ders yoğunluğundan yorulan öğrencileri memnun etti.

ASÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu öğrencileri konser sonunda 1200 adet kitap toplamayı başardı. Öğrenciler daha sonra boyasını yaptıkları okula bu kitapları götürerek raflara yerleştirdi. Kütüphanenin açılışına Eskil’in mülki ve idari amirlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Okul yönetimi üniversiteli öğrencilere teşekkür ederken, yapılan çalışma hakkında Ünyeli Üniversite öğrencisi Burak Fidan şu açıklamayı yaptı; “biz buraya eğitimlerimizi tamamlamak için geldik ancak sosyal sorumluluğumuzu üniversite çağında elde etmek için çeşitli aktivitelere katılıyoruz. Eskil’deki kütüphane çalışmamızda bu aktivitelerimizden biridir. Daha önce topluluktaki arkadaşlarla üniversiteye okumaya geldiğimiz Aksaray’da ne yapabilirizi konuşup, değerlendirdik. Daha sonra yaptığımız araştırmalar sonucunda Eskil’deki bu okulumuzun kütüphanesinin olmadığını öğrendik. Hemen çalışmalara başladık ve görüşülmesi gereken yerlerle irtibata geçip önce okulda incelemelerde bulunduk. Yaptığımız çalışmalar sonucunda hem buradaki öğrenciler mutlu oldu, hem de biz ortaya çıkardığımız eser ile mutlu olduk. Bu tür çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir. Ben başta Topluluk Koordinatör hocamız Doç. Dr. Mehmet Akıncı, Başkanımız Emre Kızıloğlan olmak üzere arkadaşlarıma, okul yönetimime ve bize destek verenlere teşekkür ediyorum”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.