son haberler

ÜNYE’NİN DÜNYA BEBEKLERİNE ARMAĞANI

Yayınlanma Tarihi: 6 Ağustos 2016 okunma

ÜNYE’NİN DÜNYA BEBEKLERİNE ARMAĞANI
Gündem
0

Türk- Japon Dostluğu ve Ertuğrul Firkateyni Şehitleri Derneği’nin girişimi ve Ünye Belediyes i ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile Dünya’da ilk kez organize edilen ve çıkış noktası Ünye olan “Dünya Bebekler Günü” kutlandı.

6 Ağustos 2016 olarak UNESCO’ya bildirilen ve yine UNESCO takvimine girecek olan “Dünya Bebekler Günü” Ünye ilçesinin tüm Dünya bebeklerine bir armağanı olarak da bir ilk olma özelliği taşıyor.ÜNYE’NİN DÜNYA BEBEKLERİNE ARMAĞANI 4

Kutlamalar çerçevesinde bugün Ünye Topyanı’nda bulunan Türk- Japon Dostluğu ve Ertuğrul Firkateyni Şehitleri anıtında bir program düzenlendi.

Programda konuşan Türk- Japon Dostluğu ve Ertuğrul Firkateyni Şehitleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Sait Kapıcıoğlu, Ünye’nin Dünya’ya armağan ettiği Dünya Çocuklar Günü’nün 6 Ağustos olarak belirlenmesinin nedeni olarak bu tarihte Japonya’nın Hiroşima kentine atom bombası atılması olduğunu söyledi. Kapıcıoğlu, aynı zamanda bir Japon Kültürü olan ve bebeklere şans getirdiğine inanılan “koheski “ bebeğinin bir benzerinin de Ünye taşından yapılarak Ünye’de yine Topyanı’nda bulunan şehitler anıtının bulunduğu alana konulduğunu söyledi.

Kutlama programında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise gelişmiş birkaç ülkenin Dünya’nın geri kalanına hükmetmeye çalıştığını ve bir tarafta bebeklerin açlık, sefalet, ve zulüm gördüğünü, diğer tarafta ise mutlu olduğunu söyleyerek bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Çamyar, “ bebekler bizim mirasçımız ve geleceğimiz, onları sevgi ve barış aşılamalı ve mutlu bir Dünya bırakmak için sorumluluklarımız yerine getirmeliyiz” dedi. Çamyar, “ Yaratılanı sev yaratandan ötürü” felsefesini hâkim kılmakla ilgili umarız ÜnyÜNYE’NİN DÜNYA BEBEKLERİNE ARMAĞANIemizden ateşlenen kıvılcım bütün Dünya’yı sarar” dedi.

Konuşmaların ardından “Dünya Bebekler Günü” oluşumuna katkılarından dolayı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor’a plaket takdim edildi.

  1. Dünya Bebekler Günü kutlaması Ünye’nin yanı sıra, Newyork’ta New York Üniversitesi ve New Jersey’de Princeton Üniversitesi olmak üzere üç yerde birden kutlanıyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.