son haberler

Ünye’nin Gazı 2016’ya Kaldı

Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2015 okunma

Ünye’nin Gazı 2016’ya Kaldı
Gündem
0

Fatsa ilçesine doğalgaz düzenlenen törenle dağıtılmaya başlandı. İlçenin 2 mahallesine doğalgaz verilirken törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’ye ise doğalgazın 2016 yılı 2. yarısında verilmeye başlanacağını belirtti.

Evkaf Mahallesinde gerçekleştirilen törene Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Milletvekili OktayÜnye'nin Gazı 2016'ya Kaldı 2 Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Doğalgaz projesinde ilk gaz verme töreninde bir konuşma yapan  Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, “Ordu ili ve İlçeleri ve Türkiye geneli  ile ilgili  yapılacak çalışmaları hep beraber yapacağız. Sizlerin talepleri, sizlerin istekleri doğrultusunda neye ihtiyaç varsa yapılmasını sağlayacağız. Hayatı kolaylaştıracak önemli şeylerden biriside doğalgazdır. Doğalgazın yaygın şekilde kullanılıyor olması bir ülkenin kalkınmışlığının göstergelerinden bir tanesidir. Doğalgaz sadece evler için değil, Organize sanayi bölgeleri içinde çok önemli” diye konuştu.

Ünye'nin Gazı 2016'ya Kaldı 5Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Mehmet Hilmi Güler konuşmasında, ”Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımıza güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Doğalgazı yaygınlaştırmamız gerekiyor. Çünkü, hava kirliliği hem sağlık, hem ekonomik giderler açısından son derece önemli. Doğalgaz aynı zamanda bir yakıt değil, aynı zamanda kimyasal bir madde, fabrikalarda naylon dahil, gübre dahil üretilebilir. Yani, hem yakıt, hem de  hammadde olarak geliyor. Bu konuya ağırlık verirsek yeni ekmek kapıları açılmış olur” şeklinde konuştu.

Doğalgaz çalışmalarının  2007 yılında başladığını söyleyen  Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi de Fındıkgaz’ın ortaklarından bir tanesi Ünye'nin Gazı 2016'ya Kaldı 3oldu. Artık, doğalgazı yakından takip etme imkanına kavuşmuş olacağız. Dolunay ve Evkaf mahallesinde 1605 ailenin evine doğalgaz çekildi ve kullanılmaya başlanacak. 3 yıl içinde Fatsa’nın tamamı doğalgaza kavuşmuş olacak. Gelecek yıl  bu zamanlar Ünye İlçesine doğalgaz verilmesine başlayacağız. Doğalgaz kullanımı Altınordu’da en üst seviyede. 42 bin 500 abone bulunuyor ancak, kullanan abone sayısı ise 37 bin” dedi.

Ünye'nin Gazı 2016'ya Kaldı 4Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yaptığı konuşmada, ”Fatsa’mız için olumlu bir yatırım. Fatsa’mızın merkezini kapsayan bu proje başlangıç itibari ile Samsun’dan geldiği için şehrimizin batı yakasında başlamış bulunmaktadır. Ana hat 5 yıl önce gelmişti. Bundan sonra Fatsa’nın bütün mahallelerine ulaşacaktır. İlk etapta Evkaf mahallemizde başlayacak olan doğalgaz daha sonra da  Fatsa şehir merkezi ve tamamında hemşerilerimize hizmet olarak gelecek” diyerek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.