son haberler

Ünye’nin Yürüyüş ve Gösteri Yerleri Açıklandı

Yayınlanma Tarihi: 18 Şubat 2017 okunma

Ünye’nin Yürüyüş ve Gösteri Yerleri Açıklandı
Gündem
0

Ünye’de, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerler ile afiş ve pankart asılacak yerlerin güzergâhları, Ünye Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile bildirildi.

Ünye Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ünye’de huzur güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması maksadına yönelik, sivil toplum kuruluşları ile gerçek kişilerin düzenleyecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşler ile afiş ve pankartların asılacağı yerlerin belirlenerek mevzuata uygun, demokratik ortamda ve güvenli bir biçimde gerçekleştirilmesi, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişilerin düzenleyecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle afiş ve pankartların asılacağı yerlere ilişkin düzenleme yapıldığını bildirildi.

Toplanma yeri, yürüyüş güzergahı ve miting alanı toplanma yeri ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Toplanma Yerleri Neresi?

“Toplanma yerleri, Ünye’nin Liseler Mahallesi Devlet Sahil Yolu üzerinde bulunan Ünye Belediyesine ait Avcılar otoparkı, Fevzi Çakmak Mahallesi Kefeli Camii önü ve krokide ayrıca belirtilen yer. Kaledere Mahallesi Niksar Caddesi üzerinde bulunan Belediyeye ait eski itfaiyenin bulunduğu yer. Burunucu Mahallesi Çamlık Mevkii girişinde ve krokide ayrıca belirtilen yer.

Yürüyüş Güzergahı Neresi?

Yürüyüş alanı Fevzi Çakmak Mahallesi Kefeli Camii önünden başlayıp Liseler Mahallesi Ünye Belediyesi’ne ait Avcılar açık otoparkı Belediye Caddesi çıkışı devamında Kaledere Mahallesi Belediye Caddesini takiben Posta İşletme Müdürlüğü hizmet binası ilerisinde Ünye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü hizmet binası. İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ile Ünye Belediyesi hizmet binasının önünden geçerek ulaşılan Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan. Burunucu Mahallesi Çamlık Mevkiinden Devlet Sahil yolu kaldırım üzerinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanına kadar olan, Kaledere mah eski İtfaiye binasının önünden Niksar Caddesi’ne Hükümet Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar olan alan, ayrıca krokide belirtilen güzergahtır.

Miting Alanları Nereler?

Miting Alanı ise, Kaledere Mahallesi Ünye Kaymakamlığı önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı olarak kullanılan alandır. Tekkiraz, Hanyanı, Pelitliyatak, İnkur, Yenikent, Yeşilkent, Fatih, Erenyurt Mahallelerinin meydan alanlarıdır. Dağılma yönleri ise açık hava toplantısının yapıldığı boş alana açılan cadde ve sokaklar.”

Afiş ve Pankart Asılacak Yerler

Afiş ve pankart asılacak yerler ise; pankart asılacak yerler Ünye’de sivil toplum kuruluşları ile gerçek kişilerin usulüne uygun olarak yaptıktan müracaattan sonucunda

Atatürk Mahallesi: Tepeyolu Sokak, Çambaşı Caddesi, Kızyurdu Sokak, Çakırtepe Pelitlik Sokak, Emek Sokak, Şehit Fatih Çoşkan Sokak, Çağdaş Sokak,

Burunucu Mahallesi: Taşhane Sokak. Bağdatlı Sokak, Ortayılmazlar Mahallesi: Mitat Kısacıkoğlu Sokak, Türbe Caddesi, Hacı Osmanağa Sokak,

Çamurlu Mahallesi: Taşbaşı Sokak, Saray Caddesi, Pazarbaşı Sokak, Haznedar Sokak.

Kaledere Mahallesi: Cumhuriyet Meydanı Ziraat Bankası ön kısmındaki ağaçlık kısım, Hükümet Caddesi, Niksar Caddesi, 20 Temmuz Caddesi, 20 Temmuz Sokak, Kıroğlu Caddesi, Tatarosman Sokak, Çınarlık Caddesi, Hamza Sokak, Harmantepe Sokak, Öznür Kartal Caddesi, Orta Çarşı Caddesi.

Saraçlı Mahallesi: Durmuşoğlu Sokak, Sanayi Sitesi 8. Sokak.

Liseler Mahallesi: Hükümet Caddesi, Niksar Caddesi, Stadyum Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Çınarlık Mahallesi: Çınarlık Caddesi (İmam Hatibin olduğu kışıma kadar)

Fevzi Çakmak Mahallesi: Söğütlü Sokak, Fevzi Çakmak Caddesi, Stadyum Caddesi.

Gölevi Mahallesi: Altın Yunus Caddesi., Güvenevler Sokak.

Bayramca Mahallesi: Şehit Cemal Mutlu Sokak, Şehit Zekeriya Kocakoç Sokak, Irmak Caddesi, üzerindeki trafik akışını ve düzenini bozmayacak çevreye rahatsızlık, vermeyecek biçimdeki uygun yerlere ve Belediye Başkanlığının uygun göreceği yerlere asılacaktır.

Döşemedibi, Gürecülü, Hamidiye, İpekyolu, Karşıyaka, Nuriye ,Tekkiraz, Hanyanı, Pelitliyatak, İnkur, Yenikent, Yeşilkent Fatih, Erenyurt Mahallelerinde Belediye Başkanlığı’nın uygun göreceği yerlere asılacaktır.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.