son haberler

Ünye’ye Kalınlığı 60 Cm’yi Buldu

Yayınlanma Tarihi: 9 Ocak 2019 okunma

Ünye’ye Kalınlığı 60 Cm’yi Buldu
Asayiş
0

Kış mevsiminin yüksek kesimlerden sonra sahil kesiminde de hissedilmeye başlanmasıyla kar sahile indi.

Meteoroloji’nin yaptığı uyarıların ardından Salı günü öğleden itibaren yağmur ardından ise kar yağdı. Akşam 18.00’dan itibaren şiddetini arttıran kar, Ünye’nin kırsal mahallelerinden sonra merkez mahallelerinde de görüldü. Yağmurla karışık yağan kar gece boyunca aralıklarla devam etti.

Bazı Okullar Tatil Edildi

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kar yağışının başlamasıyla birlikte Ünye’nin kırsal mahalleleri ve taşımalı eğitim sistemi ile merkeze gelen öğrenciler için tatil açıklaması yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, ” Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Yeşilkent, Yenikent, Fatih Meydan, Tekkiraz, Pelitliyatak, Erenyurt, İnkur mahallelerinde yer alan ilköğretim ve ortaöğretim kapsamındaki tüm okullarımızda, Şehit İsmail Ustaoğlu İlk/Ortaokulunda yoğun kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verilirken, İlçe merkezindeki okullarımızda ise sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize 09.01.2019 Çarşamba günü bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir” dedi.

dav

Kar yağışının bugün de görüleceği hatırlatılırken “Meteoroloji Gözlem İstasyonlarından alınan verilere göre; İlçemizin yüksek kesimlerinde 60 Cm’yi bulan kar yağışının, gece yarısından sonra 80 Cm’ye ulaşması beklenmektedir” denildi.

Öğrenciler Kar Değil Su Mağduru

Ünye’de etkili olan kar yağışı hava sıcaklığı nedeniyle keyiften çok eziyete dönüştü. Sabahın erken saatlerinde okula ve işe gidecek vatandaşlar cadde ve sokaklarda karlı su birikintisi nedeniyle zor anlar yaşadı. Özellikle okullarına yaya gidecek öğrenciler ıslanmamak için yoğun çaba sarf etti. Ünye’nin merkezinde kar kalınlığı hissedilir derecede olmadığı için okullar tatil edilmedi ancak öğrenciler sulu kar mağduru oldu.

Karla Birlikte Kazalar

Kar yağışı nedeniyle özellikle kırsal mahallelerde kar kalınlığının artması sürücülere zor anlar yaşattı. Birçok sürücü kış lastiğinin yanı sıra zincir de takarken hazırlıksız yakalananlar ise yolda kaldı. Ünye Memurkent Sitelerine çıkan yolda ise bir araç kar nedeniyle şarampole kaydı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.