son haberler

Vali Balkanlıoğlu, Basın Bayramını Kutladı

Yayınlanma Tarihi: 23 Temmuz 2015 okunma

Vali Balkanlıoğlu, Basın Bayramını Kutladı
Gündem
0

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Balkanlıoğlu mesajında; “Basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünde, öncelikle, ilimizde görev yapan yazılı, görsel ve internet medyası çalışanları sonra da tüm ülkemizdeki basın çalışanları nezdinde “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutluyorum.

Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, olumsuzlukları sorgulayıp, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmaktadır. Basın, bu fonksiyonunu ifa ederken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, özel yaşam alanına saygı göstermelidir. Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli daha ileri bir toplum için basının güvenirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir.

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizi bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir görev ve sorumluluğu da üstlenmektedir.

Bu vesile ile kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” bir kez daha kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.