son haberler

Vali Yavuz “Projeler Biran Önce Hayata Geçirilmeli”

Yayınlanma Tarihi: 13 Temmuz 2017 okunma

Vali Yavuz “Projeler Biran Önce Hayata Geçirilmeli”
Gündem
0

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı.

“Kamu Yatırımlarına Ait Proje Sayısı 406’dır”
2017 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısının açılışında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”2017 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla, ilimizdeki kamu yatırımlarına ait projesi sayısı 406’dır. 406 projenin toplam bedeli yaklaşık 5 Milyar 546 Milyon TL olup, önceki yıllar harcaması 2 Milyar 87 Milyon TL, yılı ödeneği 903 Milyon TL ve yıl içi harcaması ise 305 Milyon TL’dir. Yatırımlarda projelerin toplam bedeline göre % 43,14 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizde yürütülen 406 adet kamu yatırım projesinden 206 adedi devam eden projeler iken, 13 adedi etüt, 33 adedi proje, 17 adedi ihale ve 3 adedi sözleşme aşamasındadır. Çeşitli sebeplerle henüz başlanamayan 42 adet proje bulunmaktadır. 92 adet projede ise % 100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır” dedi.

“Zaman Kaybedilmemeli, Kaynaklar Daha Etkin Kullanılmalı”
“İlimiz yatırımcı kurum ve kuruluşlarının devam eden projeler ve bu yıl yeni gerçekleşecek projeler ile ilgili çalışmalara, hazırlıklara ve ihalelere hız vererek, zaman kaybetmeksizin işe başlamaları büyük önem taşımaktadır. Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi, hizmetlerin yapılması esnasında kamu kurum ve kuruluşları arasında işbirliği, koordinasyon ve yardımlaşmanın artırılmasında, kaynakların daha etkin, verimli ve tasarruflu kullanılmasında kamu kurum ve kuruluş amirleri sorumluluk bilinci içerisinde görev yapacaklardır” diyen Vali Seddar Yavuz, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerine getirilmesi ve alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak Valiliğe bilgi verilmesi gerektiğini ifade etti.

“İl Koordinasyonda Dile Getirilecek Konular, Önceden İlgili Kurumlarla Görüşülmeli”
“Birlikte bu şehrin ihtiyacı olan yatırımları, hizmetleri, devam eden projelerin yapımı ve takibini, yeni fikir ve projeleri hep birlikte gerçekleştirmek için gayret göstereceğimizi belirtiyor ve burada size inanıyorum” diyerek, sözlerine devam eden Vali Yavuz, İl Koordinasyon Kurulunda dile getirilecek hususların önceden ilgili kurumlarla görüşülerek toplantıya gelinmesi, çözülememesi halinde Koordinasyon Kurulu toplantılarında dile getirilmesinin prensip haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdi ve bu tür çalışma yapmanın hem kurumlar arası dayanışma, hem de gereksiz zaman kaybının önlenmesi bakımından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

“Projeler Biran Önce Hayata Geçirilmeli”
Ordu Valiliği görevine başladığı günden bu yana yatırım ve hizmetleri inceleme fırsatı bulduğunu belirten Vali Yavuz, ”Ordu’ya ilk atandığımda da buradaki yatırımlarla ve devam eden projeleri detaylı bir şekilde inceledim. Devam eden yatırımlar ve Ordu kamuoyunun özlemle beklediği ve bitirilmesini çok arzu ettiği projeleri de inceleme fırsatım oldu. Projeleri henüz başlayamayan, başlatılmayan projelerin bir an önce başlatılması hususunda ki gayretin artırılmasını istiyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Toplantıda, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, ilçelerinde yürütülen proje ve yatırımların son durumları hakkında, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinden detaylı bilgiler de aldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.