son haberler

“Vatandaşın Ayağına Giderek, Sorunlarını Dinleyeceğiz”

Yayınlanma Tarihi: 9 Aralık 2016 okunma

“Vatandaşın Ayağına Giderek, Sorunlarını Dinleyeceğiz”
Gündem
0

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi doğrultusunda, mahallelerde doğrudan vatandaşların istek, şikayet ve önerilerini dinlemek amacıyla başlattığı “Halk Buluşması”nın ilkini Altınordu ilçesinin Teyneli Mahallesinde gerçekleştirdi.

vatandasin-ayagina-giderek-sorunlarini-dinleyecegiz-5Teyneli Mahallesinde, köy kahvehanesinde gerçekleştirilen “Halk Buluşması”nda, bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Devlet büyüklerinin zaman zaman kendileriyle toplantı yaparak, bazı talimat ve tavsiyelerde bulunduklarını ifade ederek, “Devlet büyüklerimiz zaman zaman bizlerle yaptıkları toplantılarda, ‘değerli valilerimiz, artık eski idari hizmet anlayışı kalmadı. Bundan sonra bütün valilerimiz makamlarından oturarak vakit geçirmesinler. Sadece şehrin eşrafıyla, iş adamlarıyla yiyip içip gezmesinler. Benim köylüm, fakirim, fukaram ne yapar? Ne yer, ne içer? Kim bakar onlara? Dertleri, sıkıntıları nedir? Mahallelerine gidin, evlerine gidin gerekirse. Problemleri nedir? Ne istiyor bu insanlar devletten? Problemlerine çözüm üretin. Çözebildiklerinizi siz mahallinde çözün. Çözemediklerinizi emrinizdeki kurumlara çözdürün. Eğer onların da yapamayacağı bir şey varsa bize yazın, biz çözelim, takip edelim’ diye talimat ve tavsiyelerde bulundular. Bizler de hem bu talimat ve tavsiyelerin gereğini, hem de vicdanı sorumluluğumuzun gereği vatandaşlarımızın sorunları, sıkıntıları, talep ve şikayetlerini dinlemek maksadıyla bu toplantılarımızı, buluşmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

vatandasin-ayagina-giderek-sorunlarini-dinleyecegiz-2Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan Valiliği sırasında 4 yıl birlikte çalışma şerefine nail olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu Erzincan Valisi iken ben de Refahiye Kaymakamı idim. Kendisiyle 4 yıl birlikte çalıştık. Bu süre zarfında halka hizmet etmenin, hakka hizmet etmek olduğunu bizzat müşahede edip, bilincine vardım. Bu şuurla meslek hayatımı sürdürdüm ve halan de bu şuurla hareket etmekteyim” diye konuştu.

Devlete ait tüm imkanların, aslında halka ait olduğunu dile getiren Vali, Balkanlıoğlu, “Bizler, belli makam ve mevkilerde oturuyorsak ve oradan maişetemizi temin ediyorsak, altımızda arabalar varsa, bize bir takım imkanlar sağlanmışsa, aslında bu imkanları devlete veren millettir. Yani sizlersiniz. Dolayısıyla saltanat sürsün, rahat etsin, keyif çatsın diye bu makamlar, bu imkanlar bize sağlanmadı. Peki niye sağlandı? Halka hizmet etsin diye, sizlere hizmet etsin diye sağlandı. Bizler bunun bilincindeyiz” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda bir değerlendirmede de bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti: “Bugün Altınordu Kaymakamımız ve belediye başkanımız, bazı daire müdürlerimizle birlikte Altınordu ilçemizin Teyneli gibi önemli bir mahallesine geldik. Burada yaşayan vatandaşlarımızın istek, dilek ve şikayetlerini, bizzat aracısız yerinde dinlemiş olduk. Notlarımızı aldık. Bu tür buluşmalar, devlet-millet kaynaşması açısından son derece önemlidir. Sonuçta hangi makam ve mevkide olursa olsun seçilmiş, atanmış hiç fark etmez, halkın hizmeti için buralardayız. Halk varsa biz varız, halk yoksa biz de yokuz. Bundan dolayı biz makamlarımızda oturalım, sorunları vatandaşlar gelsin bize arz etsin bunu beklemek durumunda değiliz. Yerine göre vatandaşın ayağına gidip, sorunları dinleyeceğiz. Bugün onu yaptık.  Mahalle mahalle gezeceğiz. Ordu kazan biz kepçe vatandaşın sorunlarını dinleyip, ilgili mercilere iletip çözüm üreteceğiz inşallah.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.