son haberler

Vatandaşlara Kanser Bilinci, Stantla Aşılanıyor

Yayınlanma Tarihi: 6 Nisan 2016 okunma

Vatandaşlara Kanser Bilinci, Stantla Aşılanıyor
Gündem
0

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi, 1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle kamuoyunda farkındalık oluşturmak için stant açarak vatandaşlara kanser ve korunma yolları ile ilgili bilgi verdi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1-7 Nisan Kanser Haftası çeşitli etkinliklerle sürdürülüyor. Ünye Toplum Sağlığı Merkezinde açılan stantla vatandaşlara kanserden korunma yolları hakkında bilgiler verildi.

ÜNYE'DE KETEM FAALİYETE BAŞLADI 3Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, Kansere karşı alınacak önlemlerde ve yapılacak savaşta temel ilkenin kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve hastalığın erken teşhisi olduğunu belirtti.

Dr. Saliha Yeşilduman yaptığı açıklamada; “Kanserle mücadele konusunda KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri) taramalara ve eğitimlere aralıksız devam etmektedir. İlçemiz de Liseler Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi 3.Sokak No:10 Kat:1 adresinde bulunan (KETEM) Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde 30-65 yaş arası kadınlara yönelik olarak Rahim ağzı kanseri (serviks) taraması ile 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere yönelik olarak Kolorektal (kalınbağırsak) kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılmakta olup, ilgili yaş gruplarındaki kişilerin kanser taramalarını yaptırmak üzere İlçemizde ki (KETEM) Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine davetlidir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.