son haberler

Yangın Denetimleri Sıklaştı

Yayınlanma Tarihi: 10 Aralık 2016 okunma

Yangın Denetimleri Sıklaştı
Gündem
0

Ünye’de otel, yurt, pansiyon gibi işletmeye açık toplu yaşam alanlarında yangın denetimlerine başlandı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde ki kız yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ve bir eğitmenin yaşamını yitirdiği vahim olay sonrasında ülke çapında gözler yurt, otel, pansiyon gibi toplu yaşam alanlarındaki yangın mekanizmalarına yöneldi.

İşletmeye açık toplu yaşam alanlarında Ünye Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yangın denetimleri başlatıldı. Alınan önlemlerle yangın riskinin minimum düzeye getirilmesi amaçlanan denetimlere ilişkin yapılan açıklamada, “Yangın güvenliği, önleme, koruma ve söndürme olmak üzere üç temel ayak üzerinde kurulur. Önlemler, canlıların yangın yerinden kolaylıkla uzaklaşmaları ve olaydan olabildiğince az zararla kurtulabilmelerini sağlamayı amaç edinir. Yangın güvenliği önlemleri inşaat sürecinde ele alınabildiği gibi, var olan bir yapıya daha sonra da uygulanabilmektedir. Yangın güvenliğini sağlamak maksadıyla yapılan uygulamaların başında yangın çıkışları, yangın merdiveni, yangın söndürme ve uyarı sistemleri gelir.”

Denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, toplu yaşam alanlarındaki başta yangın merdivenleri olmak üzere, yangın söndürme tertibatları inceleniyor ve varsa eksiklikler giderilmesi için uyarılarda bulunuluyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.