son haberler

Yaz Kur’an Kursları Yarışıyor

Yayınlanma Tarihi: 9 Temmuz 2015 okunma

Yaz Kur’an Kursları Yarışıyor
Gündem
0

Ünye’de bulunan camilerde açılan Yaz Kur’an Kursları arasında “Camiler Arası Çocuk Oyunları” yarışması düzenlendi.

Ünye’de okulların yaz tatiline girmesiyle camilerde açılan Yaz Kur’an Kurslarına giden çocukların sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak ve Kur’an Kurslarına teşvik etmek amacıyla “Ünye’nin Dünkü Çocukları” Derneği’nin öncülüğünde “Camiler Arası Çocuk Oyunları” yarışması düzenlendi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği Organizatörü Alparslan Öz; “Camilerde açılan kuran kurslarına gelen çocuklar arasında bir yarışma düzenliyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikte çocuklar dört alanda yarışacaklar. Bunlar; çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma ve halat çekme oyunlarından oluşacak. Amacımız; kuran kurslarına gelen çocukların sıkılmalarını önlemek ve onlara böyle aktiviteler düzenleyerek sosyal yanlarını geliştirmelerine yardımcı olmak. Ayrıca önümüzdeki zamanlarda çocuklarımızın Kur’an Kurslarına katılım oranını arttırmak” dedi

Yarışma hakkında da bilgiler veren Öz; “Düzenlediğimiz yarışmaya Ünye’de bulunan 8 cami katıldı. Yarışmalarımız 7 Temmuz Salı Günü başlayıp 10 Temmuz Cuma Günü yapacağımız final yarışmalarının ardından sona erecek. Final oyunlarının finalini Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceğiz ve final oyunlarına Ünye protokol üyelerini de davet edeceğiz. Oyunlarda dereceye giren yarışmacılarımıza hazırlattığımız kupaları ve ödüllerini vereceğiz” diye konuştu.

İlk gün gerçekleştirilen oyunlarda, Orta Camii ile Büyük Camii Kur’an Kurslarına giden çocuklar yarıştı. Gerçekleştirilen oyunlarda kaşıkla yumurta taşıma ve çuval yarışlarını Orta Camii kazanırken, halat çekme yarışmasını Büyük Camii kazandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.