son haberler

Yazmaya Engel Yok

Yayınlanma Tarihi: 15 Ağustos 2015 okunma

Yazmaya Engel Yok
Gündem
0

Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi kapsamında Ünye’de engelli bireylere bir haftalık eğitim sonrası yazarlık belgesi verildi.

Anadolu medyasının Avrupa Birliği ülkelerindeki yerel medya seviyesine ulaşması ve AB ile entegrasyonun sağlanması temel hedefi ile Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) tarafından uygulanan “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” projesi kapsamında Ünye’de engellilere yazarlık eğitimi verildi.

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi Salonu’nda gerçekleşen ve bir hafta süren yazarlık eğitimi, Gazeteci-Yazar, Eski Başbakanlık Halkla İlişkiler Müşaviri ve Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy tarafından verildi.

Ünye’de yaşayan engellilerin büyük ilgi gösterdiği yazarlık eğitiminin sonunda sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine Başbakanlık Eski Müşaviri Hasbi Kıyaklı, TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, Oney Flaş FM Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Hakan Korkmaz ile davetliler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, proje kapsamında çeşitli eğitimler verildiğini dile getirerek, “Bu eğitimlerden biri de burada bir haftadır devam eden engellilere yazarlık eğitimidir. Katılımcılar, bu eğitimden edindiği bilgilerle çeşitli gazete ve dergilerde yazı yazma imkanı kazanacaklar. Ayrıca eğitim süresince katılımcıların yazdığı yazıları da bir kitap haline getirmeyi planlıyoruz, eğitimlere katılan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Ünye Türkiye’de Bir İlki Başardı”
Ünye’de gerçekleşen engellilere yazarlık eğitiminin Türkiye’de bir başka örneği olmadığını ifade eden Gazeteci-Yazar, Eski Başbakanlık Halkla İlişkiler Müşaviri ve Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy, “Bu eğitim sırasında amacımız, engelli kardeşlerimize, yazı yazmanın insan hayatındaki öneminin farkındalığını yaratmak, hayatı yazarak yaşamanın değerini ve anlamını fark ettirmekti. Esasen bu farkındalık programı. İnsanların kendilerinde var olan yazı yazma arzusu ve becerisinin farkındalığını yaratarak, hayatlarının bundan sonraki bölümünde yaşadıklarını yazarak daha mutlu daha bilinçli ve daha anlamlı yaşaması noktasında katkı ve destek vermektir. Bu eğitim sırasında atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Tüm katılımcıların hayatının önemli anlarını, anılarını yazdılar. Çok güzel yazılar ortaya çıktı. Bu yazılar ise kitap haline getirilecek. Bu bağlamda da Türkiye’de bir ilk olarak Ünye buna öncülük etmiş olacak. Sonuç itibari ile Ünye’de Engelsiz Yazarlar topluluğu oluşacağına dair işaretlerin ortaya çıkması beni çok mutlu etti” dedi.
”Her insan kendine göre bir şeyler yazar, sonuç itibari ile çağımız yazma çağı” diyen Ateşsoy,  “Çağımızda iletişimi yazarak sağlıyoruz. Twitter, Facebook bunların en güzel örnekleri. Özellikle sanal ortamda iletişimi yazışarak kurduğumuz için yazma becerilerinin geliştirilmesi, yazım kurallarına dikkatin, farkındalığın yaratılması ve özellikle kullandığımız dil olan Türkçenin doğru kullanılması için, bu eğitimin insanlara ayrıca katkı ve destek olduğunu düşünüyorum. Eğitime katılanlar artık daha çok ve dikkatli okuyacak. Çünkü okumadan yazmak akıl karı bir iş asla değil” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından yazarlık eğitimine katılan engellilere yazarlık sertifikaları takdim edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.