son haberler

Yeni Yılda Ünye’den Kar Manzaraları

Yayınlanma Tarihi: 1 Ocak 2016 okunma

Yeni Yılda Ünye’den Kar Manzaraları
Gündem
0

2015’in son gününde başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor. Ünye merkezde 30 cm’yi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde yer yer bir metreye ulaştı. Bir çok mahalleye ulaşım sağlanamazken, ekipler özellikle ana halterleri açık tutmak için yoğun çaba sarf ediyor. Yağan kara en çok sevinen ise her zamanki gibi yine çocuklar oldu.

Yılın son gününde Türkiye’yi etkisi altına alan Sibirya soğukları ile birlikte kar yağışı da aralıklarla sürüyor. Perşembe günü başlayan kara yağışı Cuma günü de aralıklarla devam etti. Ünye merkezde kar kalınlığı 30 cm’yi geçti. Devam eden kar yağışının Cumartesi gününden itibaren kesilmesi bekleniyor.

Kar yağışı ve tipinin kesildiği anlarda sokağa çıkan gençler ve çocuklar kartopu oynayıp karın keyfini sürüyor.

273 mahalle yolu ulaşıma kapalı

Yoğun kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplam 318 araç ve iş makinesi ile karla mücadele ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kar yağışı nedeniyle 273 mahalle yolunun kapandığını ve ekiplerin 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

86 Ekip, 400 Kişiyle Müdahale Ediliyor

Yolları açık tutmak için 24 saat görev başında olan ekipler, bir günde 220 mahalle yolunu açarken, açılan yolların birçoğunun yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yeniden kapandığı belirtiliyor. Başkan Enver Yılmaz; “19 ilçede 86 ekip, 400 personel, 318 araç ve iş makinesi ile kar temizleme çalışmaları sürdürülüyor. Karla mücadele esnasında bu zamana kadar 26 hasta ve 24 cenaze için müdahalede bulunuldu. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından kar lastiği ve zinciri olmayan araçlarla yola çıkmamalarını istiyoruz” dedi.

Kaldırımlar Kardan Temizleniyor

Yüksek kesimlerde iş makineleri ile karla mücadeleye devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde de kar yağışı sonrasında kaldırımlarda kar küreme çalışmaları yapıyor. Özellikle ana arterlerde sürdürülen çalışmalarda vatandaşların yaşayabilecekleri olası olumsuzlukların da önüne geçilmiş oluyor.

Karın Ağırlığına Dayanamadılar

Ünye şehir merkezinde 30 cm’yi geçen karla birlikte en çok ağaçlar zarar gördü. Çam ağaçları yağan karın ağırlığına dayanamayarak kırılırken, ulaşım da ise önemli bir olumsuzluk yaşanmıyor. Karla mücadele ekipleri, özellikle rampa olan yolları kar küreme araçları ile temizlerken, buzlanmaya karşı da tuzlama yapıyor.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.