son haberler

Yıkılacak Efsanesi, Mahalleyi Ayağa Kaldırdı

Yayınlanma Tarihi: 1 Mayıs 2015 okunma

Yıkılacak Efsanesi, Mahalleyi Ayağa Kaldırdı
Gündem
0

Fevziçakmak Mahallesi’nde, son günlerde Aile Hekimliği binasının yıkılacağı yönünde çıkan dedikodular endişe yarattı. Ancak Ünye Belediyesi, Toplum Sağlığı Merkezi ve Mahalle Muhtarı bu bilginin yanlış olduğunu dile getirerek hizmet binasının yıkılmasının gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fevziçakmak Mahalle Muhtarı Hasan Çalışkan, söylentilerin gerçeği yansınmadığını, aile hekimliğinin şu an itibari ile yıkılmayacağını ve faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. Çalışkan ayrıca, ilerleyen dönemlerde bu binanın yıkılabileceği sinyalini vererek; “Yıkılması belki beş ay sürecek belki de bir sene sürecek. Fakat bu aile hekimliği 100 metre ileride olabilir 500 metre sol tarafta olabilir ama sonuçta Fevzi Çakmak mahallesinin içerisinde olacak, bunun dışına gitme şansı yok” dedi.

yikilacak_efsanesi_mahalleyi_ayaga_kaldirdi_hasan_caliskan“Aile Hekimliği Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Kalacak”
Çalışkan açıklamasında; “Sağlık ocağı yıkılacak diye bir şey yok, aile hekimliği var. Aile hekimliği binası şuan hizmete devam ediyor fakat son bir haftadır bu aile hekimliğinin bir gün bakıyorsun Çamurlu Mahallesi, bir gün bakıyorsun Çınarlık mahallesi bir gün bakıyorsun Kavaktepe’ye gideceği yönünde dedikodular üretiliyor. Ama böyle bir şeyin aslı yok. Burası hizmet veriyor zaten, bunlara ne çık diyen oldu ne de başka bir şey. Yıkılması belki beş ay sürecek belki de bir sene sürecek. Biz buradaki bina yapıldıktan sonra ikinci bir projemiz var. Bina boş ama buna rağmen Ünye Belediyesi demiyor ki aile hekimine buradan çıkın diye, öyle bir şey yok. Bu bina tabi ki zamanı geldiği zaman yıkılacak fakat bu aile hekimliği 100 metre ileride olabilir 500 metre sol tarafta olabilir ama sonuçta Fevzi Çakmak mahallesinin içerisinde olacak, mahallenin dışına gitme şansı yok.

Müsaade Etmeyiz
Bir gündem oluştu, tamirhane yıkıldıktan sonra bu bina da yıkılacak diye. Eczacılar bir imza kampanyası başlattılar bildiğim kadarıyla. Muhtar gönderdi diye imza alıyorlar, geliyorlar bize öyle bir şey kesinlikle yok. Aile hekimliği buradan giderse biz yerimizden oynarız hesabı yapılıyor tahmin ediyorum. Bu benim kendi görüşüm ama şuan için burası devam ediyor, bunu rahatlıkla söyleye bilirim. İleriki tarihlerde mahalle içinde sağa sola gidebilir. Aile hekimliğini devlet yapmaz kiralama usulü vardır. Beş tane doktor bir araya gelip bir yeri kiralarlar orada hizmete devam ederler. Sonuç itibarı ile hizmet veriyorlar, Fevzi Çakmak Mahallesi dışına çıkamazlar, çıkmalarına da mahalle olarak biz müsaade etmeyiz zaten.

Şuan Hizmet Devam Ediyor
Bu işle ilgili Belediye meclis üyesi olsun, yönetim kurulundaki Hasan Çarkacı, Cemal Akan arkadaşlarım bunların dâhilinde bu işi beraber yürüteceğiz. Kanser araştırma diye bir şey gündeme girdi bir aydır. İlla bu projeyi yerleştirelim diye bu çalışma var. Milletin kafası hep karışık, şuan için tek kelime ile aile hekimliği mevcut olan yerde devam ediyor devam edecektir de. Bu belki bir sene sürer belki altı ay. Şuan bunu kestiremeyiz ama şuan hizmet devam ediyor bu kadar net söyleyebilirim.”

Gelişme Olursa, Kamuoyu İle Paylaşırız
Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Ali Arif Özsöz ise konuyla ilgili kendilerine resmi bir konunun taşınmadığını ancak kendisine de bu yönde sorular geldiğini ifade ederek, bir gelişme olması durumunda kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. Özsöz; “Henüz bize resmi olarak gelen bir şey yok. Bizde sadece dedikodu olarak duyduk. Herhangi bir gelişme olursa kamuoyu ile paylaşırız” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.