son haberler

Yılmaz’dan Çöp Açıklaması

Yayınlanma Tarihi: 4 Ekim 2017 okunma

Yılmaz’dan Çöp Açıklaması
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bir dizi açılış için geldiği Ünye’de çöp sorununa değindi. Yılmaz gelen tepkilere ve projenin hangi aşamada olduğuna dair yaptığı açıklamada, “Biz Ünye’ye çöp toplama alanı yapmıyoruz. Türkiye’nin bütün çimento fabrikalarının olduğu illerde çimento fabrikaları çöpün ana yüklenicisi olmuş. Bizde Ünye Çimento’nun genel müdürünü hatta yönetim Kurulu Başkanı OYAK’ın beni bizzat ziyarete geldiğinde böyle bir çalışma yapmak istediğimizi kendisine söylediğimizde 20 Milyon TL’nin üzerinde bir yatırım gerektiğini söyledi ve yatırım yapıldı. Ne yaptılar? Ordu’nun 19 ilçesinin çöpü %50’lik bir bölümünü yakmayı üstlendiler. Çünkü onların da enerjiye ihtiyacı var. Bu çerçevede tesisi kurdular, şu anda biz Ünye Çimento’ya günlük belirlenen oranda çöpü getiriyoruz. Ünye Çimento’Wda bize ton başına 5 TL ücret veriyor. Altınordu İlçesi’nde arkasındaki sekiz ilçenin çöpü toplanıyor, bu çöpler ayrıştırıldıktan sonra buraya geliyor yanıyor yandıktan sonra da güzel bir depolama alanına gidiyor. Hiçbir koku, iz, emare yok. Şu anda Altınordu’da bizim on yedi ilçemizde çöp sorunu yok. Ünye ilçemizin çöpü bildiğiniz gibi halen deniz kenarında Akçay Mevkii’ne dökülmekte”.

Cevizdere’deki Tesis Yılbaşına Açılıyor

“Biz Cevizdere Mahallesi’nde Büyükşehir’e ait olan mevkide üç dönümlük bir alanda çöp toplama alanı değil çöp ayrıştırma tesisi yapıyoruz ki bu Ordu’da şehri merkezin içinde yani burada çöp toplanmayacak çöp oraya kamyonla gelecek ayrıştırılacak ayrıştırılan çöpün yanan bölümü Ünye Çimento’ya gidecek yanmaya bölümü de bizim Çaybaşı-İlküvez’de düzenli depolama alanımıza gidecek. Cevizdere’deki tesis Allah izin verirse Ocak ayı itibari ile açılacak. Tam sekiz milyon liralık bir yatırım Akçay’da da aktarma istasyonunu yaptık şuanda hukuki hiçbir sorunumuz yok ekonomik de bir sorunumuz yok sadece bu tesislerin bitmesi için yapılması gereken diğer düzenlemeler yapıldı. Allah izin verirse ocak ayı itibari ile çalışmaya girecek.”

Yanmayan Çöp Çaybaşı’na Gidecek

“Ocak ayı bittiğinde ne olacak Ünye’nin çöpü toplanacak Ünye belediyesi tarafından bizim Cevizdere’deki tesisimize getirilecek. Ayrıştırılacak. Ayrıştırılan çöpün yananı Ünye Çimento’ya gidecek yanmayanı düzenli depolama alanımız Çaybaşı’na gidecek” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.