son haberler

Yol Kesen Grup Şenliği Sabote Etti

Yayınlanma Tarihi: 13 Temmuz 2022 okunma

Yol Kesen Grup Şenliği Sabote Etti
Gündem
0

Akkuş Salkı (Çekiçoba) Yaylasında Yeşilkentlilerin düzenlediği piknik şenliğini engellemek isteyen grup gergin anların yaşanmasına neden oldu. Aileleriyle birlikte pikniğe gelen vatandaşlara engel olmaya çalışan grup Piknik alanına giden yolu araçlarıyla kapattı. Jandarma yolu açmakta zorlanırken zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Ünye’nin Yeşilkent Mahallesi sakinleri bayramın 3. günü Akkuş İlçesi Salkı (Çekiçoba) Yaylası’nda Piknik organize etti. Darahta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DARDER) ile Kulun Köyü Geliştirme ve Eserleri Yaşatma Derneği (Kul-Bir-Der) tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen ve geleneksel hale gelen piknik bir grup Damyeri Mahallesi sakini tarafından engellenmek istendi. Sabah saatlerinde jandarma piknik alanında güvenlik önlemi alırken piknik yapmak için yaylaya vatandaşların gelmesiyle gergin saatler başladı. Yaylada hayvan otlatan çoban, iddiaya göre hayvan otlatma alanı olduğu öne sürülen bölgede Piknik yapılmasına izin vermedi. Jandarma ile tartışan çoban iddiaya göre mahalle sakinlerini telefonla arayarak durumu bildirdi. Bir süre sonra kamyon ve araçlarla yaylaya gelen 30-40 kişilik bir grup önce Piknik alanına giden yolu araçlarıyla kapattı, ardından taşkınlık yaparak pikniği engellemeye çalıştı. Jandarma hem pikniği organize eden dernek yönetimi ile hem de grupla saatlerce görüşme yaptı. Yaylaya Fatsa’dan da takviye jandarma ekibi sevk edildi.

Keyifli bir gün geçirmek isteyen ve ailesiyle yaylaya gelen çok sayıda vatandaş saatlerce Piknik alanında bekledi. Pikniği sabote etmek isteyen gruba jandarma müdahale etmeyince yaklaşık 5 saat etkinlik yapılamadı. Piknik alanına giden ve kamuya açık olan yolun kapanmasına tepki gösteren vatandaşların talebi üzerine jandarma olay yerine trafik ekiplerini çağırarak yolu kapatan araçlar hakkında cezai işlem uyguladı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı, tansiyonunun yükseldiği yaylada 5 saatin ardından Valilik tarafından pikniğin iptal edildiği duyuruldu. Jandarma gözetiminde 2 saat müsaade edilen Yeşilkentliler, organizasyon etkinliklerini iptal ederek kısa sürede Piknik yaparak yayladan ayrıldı.

 

Yaklaşık 10 yıldır aynı alanda Piknik yapan Yeşilkentliler yaşananlara anlam veremezken Kul-Bir-Der Başkanı Reşat Yıldıran yaptığı açıklamada, bu zamana kadar böyle bir durumun yaşanmadığını belirterek “Biz Akkuş Kaymakamlığı ve Jandarmadan gerekli izinleri alarak organizasyon yaptık. 10 yıldır bir araya geldiğimiz yaylada bugün hiç hoş olmayan bir durumla karşılaştık. Daha önce Karaçal Mahallesi’ne bağlı olan yaylanın şimdi Damyeri’ne bağlandığını söyleyerek mahalle sakini bir grup piknik yapmamıza engel olmaya çalıştı. 5 saat burada bekletildikten sonra bize piknik organizasyonumuzun iptal edildiği söylendi. Bayramda güzel bir gün geçirmek isteyen komşularımız ile yaylada buluşmak ve hasbihal etmek istedik ancak hiç hoş olmayan bir durumla karşı karşıya kaldık. Bu konuda gerekli şikayetimizi ilgili yerlere yapacağız” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.