son haberler

Yunus Emre Belgeselle Tanıtılacak

Yayınlanma Tarihi: 26 Kasım 2016 okunma

Yunus Emre Belgeselle Tanıtılacak
Gündem
0

Yunus Emre Külliyesi Koruma, Yaşatma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Argan, Şeyh Yunus Emre Türbesi ile ilgili bir belgesel hazırladıklarını, türbeyi bu belgeselle tanıtacaklarını söyledi.

yunus-emre-belgeselle-tanitilacak-10Bir Yunus Emre’de Ünye’de adlı belgeselin basın lasmanı düzenlenen kahvaltıda yapıldı. Lansmana Yunus Emre Külliyesi Koruma, Yaşatma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Argan, yönetim kurulu, ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu(TİMEF) Başkanı Şakir Gürel, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ünye Yavuz Selim Vakfı başkanı Muhamnet Öz ile Ünye’de görev yapan ulusal ve yerel gazeteciler katıldı.

Yapımcılığını Ünye TV, Yönetmenliğini Mücahit Gürel, söz yazarlığını Öğretmen ve Gazeteci-Yazar Zeki Ordu, seslendirmesini Ünyeli dublaj sanatçısı Ömer Atalay’ın yaptığı “Bir Yunus Emre’de Ünye’de” adlı 11 dakikalık belgeselin basın lanmanında konuşan Ünye Yunus Emre Külliyesi Koruma Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Argan, “Yunus Emre’nin varlığı artık kabul görmüş durumdadır. Bunu artık kimse tartışmıyor. Bu kabul üzerinden biz Yunus Emre’yi Ünye’de, Ordu’da, Türkiye’de tanıtım çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. Bugün bu amaçla buraya geldik. Toplantımıza iştirak eden çok değerli sivil yunus-emre-belgeselle-tanitilacak-12toplum örgütleri var. Derneğimizin danışman kurulu üyeleri var. Basınımızın çok değerli mensupları var. Yunus Ermeyi seven çok değerli gönül dostlarımız var. Hepiniz hoş geldiniz. Ünye’den Dünyaya Medya Açılımı projesi çerçevesinde Türkiye’nin muhtelif yerlerinden 50 ila 60 gazeteci arkadaşımız buraya geldiler. Bu arkadaşlarımızla sohbetlerimiz oldu. Şeyh Yunus’u ziyaret ettiler. Bizimle röportaj yaptılar. Bana bir tanıtım CD’niz yok mu verin yayınlayalım dediler. Emin olun o zaman böyle bir CD olmasını çok arzu ettim ve bunun üzerine Şakir Bey ve yönetimim ile görüştüm. Bir çalışmaya başladık. Uzun bir çalışma sonucu böyle bir CD ortaya koyduk. Ümit ediyorum ki bundan sonra bu CD’yi gelen ve gelmeyen arkadaşlarımıza ulaştırmak sureti ile Türkiye’nin 81 ilinde ulusal televizyonlarda bu CD yayınlanacak diye ümit ediyorum” dedi.

yunus-emre-belgeselle-tanitilacak-13“Hazırlanan bu belgeselin Ünye’nin tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum” diyen TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “Şeyh Yunus Emre’nin Türkiye’nin değişik yerlerinde kabirleri ve makamları var. Bunlardan bir tanesi ise Ünye, Şeyh Yunus Emre gönüllerde. Bizde kabrinin makamlarının bir tanesinin Ünye’de olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, Şeyh Yunus Emre’nin bir makamının olduğunu görüyorsunuz. Bunlardan bir tanesi de Derneğin çalışmaları ile Ünye’de olduğu Türkiye genelinde kabul görmüş durumda. Bu CD hazırlandı bizde Türkiye’deki TV kanallarına, meslektaşlarımıza, arkadaşlarımıza Federasyon olarak göndereceğiz ve yayınlanmasını sağlayacağız. Emeği geçen, böyle bir CD’nin hazırlanmasına katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tanıtım CD’sinin metnini hazırlayan öğretmen ve Köşe yazarı Zeki Ordu ise, “Yunus Erme’yi yazmak bize düşmez ve haddimize de değildir. Burada bana İlham olsun diye 10 gün boyunca sabahtan akşama kadar bekledim. Yaklaşık bu konuda 100’ün üzerinde belgesel izledim. Ondan sonra bu eser ortaya çıktı” dedi.

yunus-emre-belgeselle-tanitilacak-8Ünye Sürücü Kursları Eğitime Destek Derneği Başkanı Durmuş Zor’da, “Buradaki ekibin en yaşlı üyelerinden birisiyim. Biz 70’li yıllardan beri Yunus Emre’yi biliriz. Burada en eski yolculuklar hafızamdan geçti. Bir kere CD çok güzel ama seslendirmeyi dinlediğim zaman sağa sola baktım. Metin beni fazlasıyla etkiledi. Böyle bir eseri kazandırdığı için Yaşar hocama, ekibine ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ben zeki hocaya teşekkür etmek istiyorum. Yani öyle bir metin kolay kolay yazılamaz” dedi.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi ise, “Turizmin sadece gezme, eğlenme olmadığını, Ünye’de bunun da var olduğunu manevi değerinin de olduğunu anlattı. Şuanda Yaşar Bey ile beraber bütün ekip bunu burada yaşatıyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, hazırlanan belgesel hep birlikte izlendi ve ardından belgeselin yapımında emeği geçen metin yazarı Zeki Ordu, TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, ÜTSO ve Ünye Eğitime Destek Derneği başkanı Durmuş Zor, Yunus Emre Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Argan ile Yunus Emre Ali Çay Bahçesi işletmecisi Fatih Berke’ye plaketleri takdim edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.