son haberler

Yunus Emre Kuruluş Gençlik Kampı Devam Ediyor

Yayınlanma Tarihi: 8 Temmuz 2017 okunma

Yunus Emre Kuruluş Gençlik Kampı Devam Ediyor
Gündem
0

Ünye Yunus Emre Kuruluş Gençlik Kampında ilk hafta sona erdi. Ordu’nun 19 ilçesinden gelen yaklaşık 200 öğrenci, kampa veda etmeden önce Ordu Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti.

“En Önemli Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır”
1 haftalık sürede sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan öğrencileri, Ordu Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinde Genel Sekreter Bülent Civelek ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda öğrencilerle bir süre sohbet eden Genel Sekreter Civelek, Büyükşehir’in yapısı ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Genel Sekreter Bülent Civelek konuşmasında, “Büyükşehir Belediyemiz, yıllık 400-500 milyon TL civarında yatırım yapan Ordu ilinin en büyük kurumudur. Büyükşehir’imiz kültür ve sanatta, spor, yol ve suda kısacası her alanda faaliyet gösteriyor. İlimizin altyapısında en büyük yatırımı yapan kurum yine Ordu Büyükşehir Belediyemizdir. Tüm bu çalışmalarımız halkımızın yaşam standardının yükselmesi içindir. Bizim için en önemlisi insana yapılan yatırım olup, sizin gibi başarılı gençlerimizin ödüllendirilmesidir” dedi.

İlk Grup, Kampa Veda Etti
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, Ünye ilçesinde düzenlenen kampa 19 ilçeden 2016-2017 eğitim – öğretim yılında 8, 9, 10 ve 11. sınıfta okuyan, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler katılıyor. Kampta her hafta dönüşümlü olarak 200 öğrenci misafir ediliyor. 2 Temmuz’da ilk grup öğrencilerin gelişiyle başlayan kamp 26 Ağustos’ta sona erecek. Gençlerin ulaşımı, kamp kıyafetleri, konaklaması ve yemek ihtiyacı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Azami 200 kişilik gruplar hâlinde yapılacak organizasyonda kız ve erkek öğrenciler ayrı dönemlerde kamp yapacak.

Kampta Birçok Etkinlik Var
Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı bungalov evlerde konaklayan öğrenciler, kamp süresince futbol, plaj voleybolu, okçuluk, bilek güreşi, satranç, badminton, dart, matrak, mangala, yüzme, bisiklet, sinema, kamp ateşi, sosyal ve kültürel gezi ve değerler eğitimi gibi birbirinden farklı birçok etkinliğe katılıyor.

Her Yönüyle Profesyonel Bir Çalışma
Güvenlik için gerekli tedbirlerin alındığı kamp merkezi, 24 saat güvenlik kameraları ve güvenlik personeliyle kontrol ediliyor. Kamp süresince 1 kamp sorumlusu, 11 lider, 8 temizlik görevlisi, 2 güvenlik ve 2 cankurtaran görev alıyor. Kamp alanına öğrenciler, velileri ve görevlilerden başka hiç kimse alınmıyor. Kız öğrencilerin kampta kaldığı dönemlerde ise sadece bayan personeller görev yapıyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.