son haberler

Zabıta Binası, AVM Oluyor

Yayınlanma Tarihi: 8 Temmuz 2015 okunma

Zabıta Binası, AVM Oluyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, zabıta binasındaki birimlerin belediye binasına alınarak mevcut binanın boşaltılmasıyla 10 yıllığına kiraya verileceğini açıkladı.

Ünye Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın başkanlığında toplandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu’nun da katıldığı meclis toplantısında 18 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Sıvasız Evler İçin Komisyon
Ünye’de bulunan sıvasız ve boyasız binaların kötü görünümlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik görüşülen 3. maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Buradaki temel amacımız sahildeki ve çevre yolu kenarında ki binaların bir an önce dış cephelerinin giydirilmesi, bir komisyon kurulması ve önümüzdeki meclise raporu sunmasından ibarettir. Şehirde nasıl bir güzelleştirme yapacağız ve hemşerilerimizden ne kadar bir katkı payı alacağız, ne kadarını Ünye Belediyesi olarak biz üstleneceğiz bunların hepsi raporun içerisinde yer alacak” dedi.

zabita_binasi_avm_oluyor2Beldelerdeki Atıl Binalara, Ağıdere Modeli
Gündemin 4. maddesinde,  Mülkiyeti Ünye Belediyesi tüzel kişiliğine ait Hanyanı ve Erenyurt Mahallelerinde ki taşınmazların üzerindeki yapı ile satışa sunulması konusu görüşüldü. Hanyanı Mahallesi’ndeki taşınmazın satılması ile ilgili encümene yetki verilirken, Erenyurt Mahallesi’ndeki taşınmazın satışa sunulması bir sonra ki toplantıya ertelendi. Konuyla ilgili Başkan Çamyar bilgilendirme yaparak; “ Köyden Mahalleye dönüşen beldelerimizdeki binalar atıl vaziyette. Gittiğimiz günlerde Ağıdere Mahallemizdeki okulu gördük. Köy konağı haline getirip, hizmete açtılar. Bizim beldelerdeki binalarımızın birçoğu atıl vaziyette ve onlar uzun süre orada kaldıkça çürüyecek. O yüzden bu binaların çürümemesi için düğün salonu gibi çok amaçlı salonlar olarak kullanılması için Hanyanı Mahallemizle ilgili encümene yetki, Erenyurt Mahallemizle ile ilgili ise bir sonraki meclise erteliyoruz” dedi.

Zabıta Binası 10 Yıllığına Kiraya Verilecek
Gündemde öne çıkan bir diğer madde ise Ünye Belediyesi Ek Binasının (zabıta binası), 10 yıllığına kiraya verilmesi oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Zabıta binası şuanda hem dış cephesi, hem içerisi anlamında son derece atıl vaziyette duruyor. Zabıta binamızdaki Strateji Geliştirme Müdürlüğümüzü ve Satın Alma Müdürlüğümüzü Doğuş Düğün Salonu’nun olduğu yeri boşaltarak oraya aldık. Uzun vadede belediyemizin altındaki tüm iş yerlerini 2016 yılından itibaren kira süresi bitenlerin, kira sözleşmesini yenilememek suretiyle tek tip Belediye şekli binasına getirmemiz gerekiyor. Zabıta Binamızda şu anda Zabıta ve Bilgi İşlem Müdürlüğümüz kaldı. Birde Büyükşehir Belediyesinin Mezarlıklar birimi var. Bu birimleri de buradan çıkardığımızda, aylık 30 bin TL civarında kiraya verebiliriz ve kiraya verdiğimizi firma buranın iç ve dış cephesini Ünye’ye getirsin istiyoruz” dedi.

İçkili Yerler Komisyona Havale
Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Ünye Atatürk Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi ve Orta Yılmazlar Mahallesi’ndeki talep edilen alanların, içkili yerler krokisine ilave edilmesi konusu görüşüldü. Madde görüşülmek üzere içkili yerler komisyonuna havale edildi.

Gündemde görüşülen son maddeyle bir sonraki meclis oturum tarihinin 4 Ağustos Salı Günü olması kararlaştırıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.