son haberler

Başkan Zor Ünye’nin Sorunlarını Sordu!

Yayınlanma Tarihi: 8 Ekim 2020 okunma

Başkan Zor Ünye’nin Sorunlarını Sordu!
Siyaset
0

Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor Ünye’de yaptığı basın toplantısında Kampüs Alanından OSB’ye kadar Ünye’nin kangren olmuş sorunlarında kaydedilen ilerlemeyi AK Parti’ye sordu.

Çakırtepe’de yönetim kurulu üyeleriyle düzenlendiği basın toplantısında gündem Ünye’nin Sorunları olurken, İl Başkanı Durmuş Zor “Ünyelilerin Ankara’da bir veya iki büyük adamları olur. Onun yanına giderler, fotoğraf çektirirler sonra paylaşırlar. Bu büyük adam da bütün meselelerin arkasındadır. Merak ediyorum OSB’nin arkasında olan o büyükler OSB’yi hangi noktaya getirdiler. O konuda destekleri halen geçerli mi ?” dedi.

Göreve geldikten sonra ilçelerin sorunlarıyla ilgili basın açıklamalarını o ilçeye giderek yerinde değerlendireceklerini belirten Başkan Zor, ikinci toplantıyı Ünye’de gerçekleştirdi. Açıklamasında, Ünye’nin kangren olmuş sorunlarına değinen Başkan Zor, “Göreve geldikten sonra ilk basın açıklamamızda şöyle demiştik; Ordu ili 19 ilçeden ibarettir. Altınordu Ordu anlamına gelmez. Ama malesef insanların kafasında Altınordu ilçesi Ordu olarak kabul ediliyor, diğer ilçelerle ilgili olan düşünceler ve görüşler malesef geride kalıyor. Bu nedenle bugün Ünye’ye gelerek Ünye’nin sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacağız” dedi.

“Kampüs Alanının Tahsis Süresi Bitiyor!”

Ünye’ye kurulacak üniversite kampüsü için ayrılan arazinin tahsis süreci ile ilgili açıklamada bulunan BBP İl Başkanı Durmuş Zor, “Ünye’de 30 yıldır, 50 yıldır kangren olmuş meseleler var. Bunlardan biri de Kampüs alanıdır. Üniversiteye tahsisli eski havaalanı olarak tabir edilen bir alanımız var. Orası bir şirkete verilmiş, o şirkete ait yüz binlerce ton kerestenin, odunun yığılı olduğunu görüyoruz. Buradan şunu merak ederek soruyorum; Ordu merkezde olan üniversitenin başında bulunan Sayın Rektörümüz acaba merkezdeki kampus alanından 30-50 dönüm bir yeri bir şirkete verip burayı istediğin gibi kullanabilirsin, der mi? Burayı ne karşılığında verdiler? Parası nereye yatmaktadır ? 2021 yılında şartlı tahsis edilmiş bir yerdir burası. Eğer oraya bir bina yapılmazsa tahsis geri halkacaktır. Bunlar daha önce yaşandı.  Aynı akıbet 2021 yılının sonunda başımıza geleceği için bugünden uyarıda bulunmak istiyorum. Biz kampus alanı için başka bir yerde 350 dönüm yer tahsis ettik. Ama olmadı. Aynı endişeyi taşımaktayım” dedi.

ODÜ Ünye’ye Bir Fakülte Kazandıramadı!

Ünye’de kurulan fakülteye ilave yeni bir fakülte kurulamadığını ya da kurulmak istenmediğini ifade eden Başkan Zor, “Ünye’den yaklaşık 20 kişilik bir heyet Rektörümüzü ziyaret ederek Ünye’de kurulu bulunan fakülte dışında bir fakülte ismi daha verilmesini ve kampüs alanına Ünyeliler tarafından inşaa edileceğini tahahüt etmelerine rağmen yeni bir fakülte Ünye’ye verilmedi, ya da verilemedi. Geçmişteki siyaset adamlarımız ve bürokratlarımızın gayretiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ordu Üniversitesi daha yokken kurulmuştu. ODÜ kurulmadan önce Fatsa ve Ünye’de birer tane fakülte vardı, şimdide birer tane var ikincileri yapılmadı. Tüm fakülteler Altınordu’daki kampüse açılıyor. Bu nasıl Ordu ilini beraber yönetme ve büyükşehiri bütünşehir olarak anlama. Onu çok merak ediyorum” diye konuştu.

“OSB 2018’de yapılacaktı, 2021 Yılında Ancak Yapılacak”

Ünye OSB ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Zor, “Ünye’de 30 yıllık problem olan bir OSB meselemiz var. Bunu bir türlü çözmeyi başaramadık. 2018 yılının ortalarına kadar ÜTSO yönetim kurulu başkanlığını yaptım. 2018 yılı OSB yönetiminde Kaymakamımız başkanlığımızı yapıyordu. O zaman, Buradaki hedefimiz 2018 yılında yer tahsisi yapılabilir, insanlar yavaş yavaş kazmayı vurabilir dendi. Ama 2021 yılına geldik. Yani 2 yıl gecikmeli. Bir de OSB’yi Bakanlık kuracakken bugün çalışması devam eden OSB’ye Ünye’deki yatırımcılar paralarını verdiler. Tıpkı herhangi bir yerden arazi alır gibi OSB kurma yoluna gittik. Ama bunun da halen alt yapı ile ilgili iş ve işlemleri bitmedi. 2021 yılında ancak yapılabilecek. Yani 2 yıllık bir gecikme. Herkesin kendine göre bir mazereti var. Ama Ünyelilerin Ankara’da bir veya iki büyük adamları olur. Onun yanına giderler, fotoğraf çektirirler sonra paylaşırlar. Bu büyük adamlar da bütün meselelerin arkasındadır. Merak ediyorum OSB’nin arkasında olan o büyükler OSB’yi hangi noktaya getirdiler. Şuanda destekleri halâ geçerli mi ? Onu da merak ediyorum” dedi.

“Numan Bey Kültür Bakanıydı Ama Kültür Sarayımız Yapılamadı”

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Kültür Bakanı iken Ünye’ye Kültür Merkezini yapmamasını eleştiren Zor “Ünye gibi 130 bin nüfuslu bir ilçede halen bir kültür sarayı yok. Kültür sarayı olmadığı gibi bir sinema salonu da yok. Varolanlar da işletilememiştir. Ünyeliler, bu bölgede çekilmiş bir filmi izlemek için Altınordu’ya gitmekteler. Ya da bir okulun salonunda bu filmi izlemek zorunda kaldılar. 130 bin nüfusu olan bu ilçe arkasındaki Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçeleri ile 200 bin nüfusa hitap etmektedir. Böyle sosyal amaçlı hizmet eden kurum ve kuruluşların Ünye’de olması lazımdır. Bunun bu zamana kadar yapılamaması eksikliktir. Sayın Numan Bey Kültür Bakanlığı yaptı. Kendi döneminde Kültür Merkezimiz yapılamadı. Daha sonra gecikmeli olarak inşaat başlatıldı. Ama o inşaatta da ödemeler çok sağlıklı yapılmadığı için müteahhit işi durdurdu” diye konuştu.

Ünye Akkuş- Niksar yolu ve Ünye limanı gibi Ünye’nin kangren olmuş sorunlarını dile getiren BBP Ordu İl Başkanı Zor açıklamasına şöyle devam etti; “Akkuş Niksar yolumuz 60 yıllık kangrendir. Mevcut yolun ıslahı istenir. Islahı ile ilgili hangi bir şey yok. Yani tırmanma şeritleri yapılsın. Dere yatağından dubleyol standardında yapılması gereken bu yolun projelerinin Ordu Büyükşehir Başkanlığı yapan sayın Enver Yılmaz döneminde bittiği artık ihale aşamasında olduğu 4 yıl önce söylendi. Projeleri bitmiş olan bir yolun diğer ihaleleri neden yapılamaz. Yanına gidip fotoğraf çektirdiğimiz büyüklerimiz ki Ünyelilerin tamamı bir araya gelerek güç birliği oluşturarak ilçedeki siyasi parti liderleri, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri bir araya gelerek devletin önemli yerlerindeki kişileri ziyaret edip biz bunları istiyoruz demeyi başaramıyoruz. Bir ya da iki arkadaşımız gidiyor, oradakilerle fotoğraf çektiriyor. Evet görüştük olacak, deniyor. Türkiye’de bir iktidar partisinde ikinci adam olacaksınız. Ama kendi bölgenize desteğiniz bu kadar zayıf olacak bu son derece üzücü. Hadi onu yapamıyorsunuz mevcut yolun ıslahı ile ilgili işleri neden yapamıyorsunuz?”

“Ünye limanı bölge için önemli bir limandır. Merak ediyorum Ünyeliler ve Ünye’nin siyaseten önünde olanlar. Ünye limanı ile ilgili Ordu limanı Ünye limanıdır sözünün arkasında ne kadar durdular. Bunu ne kadar ileriye taşıyabildiler. Önümüzdeki süreçte arkasında olan büyükleri yine böyle mi duracak? Yani bunu biz görmeyeceğiz anlaşılan. Bizden sonraki nesil de görebilmek için 20-30 yıl daha bekleyecek mi?”

“Büyükşehir Belediye Başkanımız diğer ilçelerde siyaset yapan arkadaşlarımızın ağabeyidir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Büyükşehir olarak sitesine baktığımız zaman ilçelerle ilgili işler vardır. Planlanmış yapılacak işler vardır. Ünye ve arkasına baktığımız zaman 3-5,en fazla 7 tane planlanmış iş görürsünüz. Ama bitmişi sadece Ünye İskelesinin bakım, onarım ve boyamasıdır. Ama diğer projelerin tamamı yarımdır. Özellikle Ünye Çamlığı tam bir sıkıntıdır. Altınordu merkezde 100 tane uygulanmış ve uygulanma noktasında proje var ise bunun 13’te 1’i kadarı Ünye’de… Ünye’nin nüfusu Altınordu’nun nüfusunun yarısının biraz üzerinde. Yani Altınordu’da 100 projeyse Ünye’de en az 50 olmalı. Ağabey olmak adalet gerektirir.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.