son haberler

Ünye’de Sinema Filmi Çekiliyor

Yayınlanma Tarihi: 2 Mayıs 2017 okunma

Ünye’de Sinema Filmi Çekiliyor
Gündem
4

www.unyetv.net/ÖZEL HABER

Ünye’nin eşsiz güzelliği Ünyeli oyuncuların sayesinde yapımcıları da etkiledi. Ünye’nin özelliklerini taşıyacak bir sinema filmi için kollar sıvandı. Ünyeli oyuncu Rıdvan Gülay ve müzisyen Gökhan Demir’in uzun süren zorlu çalışmalarının ardından sinema filmi için geri sayım başladı. Ordu Valiliği, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi’nin de katkılarıyla çekilecek film ünlü oyuncularla Ünye şivesinin harmanlanmasıyla seyirciyle buluşacak.

5 yıldır oyunculuk yapan Ünyeli Rıdvan Gülay, gazetemizi ziyaret ederek Ünye’de çekilmesi planlanan komedi sinema filmiyle ilgili bilgiler aktardı. Filmden beklentilerinin yüksek olduğunu dile getiren Rıdvan Gülay şu bilgileri verdi; “aslında biz Temmuz ayında başlayacağımız ‘Fındık Zamanı’ adlı filmimize hazırlanırken, daha sonra İstanbul’dan bir arkadaşımızın önerisiyle bir korku filmine başlamak istedik. Burada yaptığımız görüşmeler neticesinde Kaymakamımızın da önerisiyle bunu komedi filmine çevirdik. Filmin özellikle Ünye’de çekilmesinin sebebi ise Ünye’nin tanıtımına katkı sunmak içindir. Film için Ünye’nin tanıtımına katkı sağlayacak mekânları tercih edeceğiz. Bunların başında tabi ki Ünye Meydanı, kalesi ve Çet Dağı ana çekim yerlerimizden olacak. Oyuncu kadrosu bakımından ise tanınmış oyuncular filmde rol alacak. Buradan hepsini tabi ki açıklayamıyoruz ama şunu söyleyebilirim Türkiye’de önemli çalışmalarda yer almış mesela ‘İşler Güçler’ dizisinden tanıdığımız Sadi Celil Cengiz, Ahmet Dursun, Ayhan Taş yine Kolpaçino filminden tanıdığımız GDO Karakedi karakteri olarak bilinen Volkan Başaran, Deniz Yıldızı dizisinden tanıdığımız Başak Akbay ve Paramparça dizisinden tanınan Funda Dönmez  kadroda yer alan oyuncularımızdan bazılarıdır. Biz bu filmi Ünye’ye özel olmasını düşünüyoruz. Kendimiz de Ünyeli olmamız nedeniyle böyle bir farkımız olsun istiyoruz. Çekim zamanı olarak 15 günlük bir süre planladık ancak hava muhalefetinin de olabileceğini göz önüne alarak 20 günlük bir çalışma olacak diye tahmin ediyoruz. Filmin vizyona tarihinin ise Eylül ayı sonu ya da Ekim ayı gibi olacağını düşünüyoruz. Filmde Ünye’ye özel bir çalışma da Ünye şivesi olacak olması. Ünye şivesi çok fazla bilinmiyor. Ünye şivesini Karadeniz şivesi ile karıştıranlar çok oluyor. Bu film de onu da herkes görecek.”

“Gişede İyi Bir Sonuç Alacağımız Bir Film Ortaya Çıkacak”

Ünye’de yıllardır müzisyenlik yapan Gökhan Demir ise film ve çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada; “2014 yılında sinema sektörü ile tanıştım. Rıdvan kardeşimle yine bu sektörden dolayı birlikte olduk. Bizim ortak yanlarımızdan bir tanesi de Ünyeli olmamızdır. Ünye’de doğup büyüyen ve yetişen bireyler olarak ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ünye’nin adını ulusalda duyarken heyecanlanan birisi olarak Ünye’yi tanıtım anlamında bir basamak yükselmek için bir proje hazırladık. Bir sinema filminin yapımını az çok tahmin edersiniz. Bizim burada yapacağımız film ise biraz daha zor şartlar altında olacak. Sağ olsun Valimizin de olumlu destekleriyle Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle bu projeyi hayata geçireceğiz. Konusu, oyuncu kadrosu ve çekim teknikleriyle bunun yanına Ünye’nin eşsiz güzelliği eklenince gişede iyi bir sonuç alacağımız bir film ortaya çıkacak diye düşünüyorum” dedi.

Filmin çekimlerine ise Mayıs ayı içerisinde başlanacağı açıklandı.

Filmde yer alacak oyuncu kadrosu;

Ayhan Taş – işler Güçler

Ahmet Dursun – İşler Güçler (Boomcu Onur)

Sadi Celil Cengiz – İşler Güçler

Volkan Başaran – Kolpaçino GDO Karakedi

Başak Akbay – Deniz Yıldızı

Funda Dönmez – Paramparça

 

4 Yorum

  1. Pingback: Ünye’de Film Çekimi Başladı Ünye TV

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.