son haberler

Genç Girişimciden Ünye’ye Dere Park Projesi!

Yayınlanma Tarihi: 25 Haziran 2020 okunma

Genç Girişimciden Ünye’ye Dere Park Projesi!
Ekonomi
0

Genç Girişimci Furkan Uygun sahile 4 Km. uzaktaki Günpınarı-Şehriman Mahallesi’nde Dere Park Projesi’ni hayata geçirmeyi hedefliyor.

Doğa ile İç İçe Proje

Günpınarı Mahallesi Şehriman Sokak’ta kendilerine ait arazide bir dizi düzenleme çalışması başlayan Girişimci Furkan Uygun yeni bir mesire alanını Ünye’ye kazandırmak istiyor. Ünye’nin doğal güzelliklerinin bir arada bulunduğu alanda dere kenarında keyifli vakit geçirmek isteyenleri ağırlayacak olan mekanın çevre düzenleme çalışmalarına başlandığını ifade eden Uygun, “Bizlerin aile olarak yıllardır faydalandığımız fındık bahçemizin içerisinde şırıltısıyla ve kuş sesleriyle insana huzur veren deremiz ve bu derelere akan iki şelalemiz var. Türkiye’nin bir çok yerini gezmiş ve doğal yaşam alanlarının rağbetine şahit olmuş birisi olarak, bizim bu şelaleleri ve dereyi milletimizle buluşturma fikri aklıma geldi. İstedim ki bu güzelliklerden halkımız mahrum kalmasın, ayrıca Ünye’mizin, Ordu’muzun turizmine ve tanıtımına katkı sağlasın diye düşündüm. Ve bu fikrimi imamlıktan emekli muhterem babamla paylaştım Allah (c.c.) razı olsun bana destek verdi ve işe koyulduk. Biz bugün burası için tabiri caizse ilk kazmayı vurduk ve belli düzenlemelere başladık” dedi.

“Dereboyu Çardaklar, Masalar, Semaverde Çaylar Kahvaltılar”

Girişimci olarak sadece kendisinin değil belediyenin de bu alandan yararlanabileceğini ifade eden Uygun, “benim düşüncem ufak çaplı bir proje değil. İstiyorum ki bütün halkımız buraya gelsin bu doğal güzellikten faydalansın aynı zamanda doğal bir eğlence alanı oluşturalım. Dere boyu çardaklar, masalar, semaverde çaylar kahvaltılar yeme içme yerleri olsun. Ayrıca macera severler için ufak bir dağ tırmanış yolu yapalım bu tırmanışın sonunda tepede ikinci şelaleyi gören güzel bir alan var buraya şelale seyir terası (cam teras) yapalım. Bu teras şelaleyi üstten izleyen harika bir manzaraya sahip olsun. Bunun için alan müsait. Biz kendi çapımızda başlamak bitirmenin yarısıdır diyerek burada bir çalışma başlattık. Fakat bu büyük projeyi hayata geçirmek sadece bizim gayretimizle çok kolay gözükmüyor. Bu yüzden devlet yetkililerine burdan seslenmiş olayım. Gelsinler buyursunlar alanı yerinde incelesinler beraber istişarelerde bulunalım. Ve beraberce bu güzelliği halkımızla buluşturalım. Ordu’muzun ve Ünye’mizin devlet kademesinde ve siyasi alanda birçok yetkilisi temsilcisi var eminim böyle bir alanı bölgeye kazandırmak için onlar da ivedi bir şekilde çalışmalara başlayacaklardır. Bizim kapımız her zaman açıktır. Hatta halkımız da  buraya gelip alanı şimdiden keşfetmeye başlayabilir” diye konuştu.

“Sosyal Aktivitelere Açık Bir Alan”

Alanda yapılabilecek aktivitelerle ilgili de değerlendirmede bulunan genç girişimci, “buradan kısa bir patika yolla insanlar şelalenin yanına insin ve fotoğraflar çekinsin doğanın tadını çıkarsın. Ve son olarak  adrenalin tutkunları bu tepeden şelale ve derenin üzerinde zipline ile heyecan dolu bir iniş yapsın. Ayrıca düğün ve davet fotoğraf çekimi için halkımıza burada alanlar oluşturalım. Halkımızın çekim için ilçe dışına çıktığını duyuyorum… Neden Ünye’mizin güzellikleri varken başka yerlere gitsinler? Ben memleketimizin farklı yerlerinde kilometrelerce uzağa insanların bu tür yerler için akın akın gittiğini biliyorum. Burası sahile sadece 4 km.” Dedi.

“Şelale-Dere Parkı’mızı Bu Yöreye Kazandırabiliriz”

Günpınarı Mahallesi Şehriman Mevkii’nde bulunan alanın konum itibariyle tarihi özellikle taşıdığına da değinen Furkan Uygun, “bu mevkide Tarihi Tozkoparan Mağarası, Binicilik Tesisleri ve Cevizdere Çilek Tarlası var neden Şelale-Dere Park’ımızı da bu yöreye kazandırmayalım. Bir çok kere yerli ve yabacı turistlerin buraya geldiğine şahit oluyoruz. Bu alanıda görmeden geri dönmesinler. Burası yöremize güzel bir turizm potansiyeli kazandırabilir ayrıca ilçemizin ve ilimizin tanıtımı için de kullanılabilir. Biz kişisel menfaat için değil vatanımız, memleketimiz, milletimiz için neler yapabiliriz bunun peşindeyiz. Bu benim son girişimim olmayacak. İnsanlara daha iyi nasıl hizmet verebiliriz hep bunun gayretinde olacağım. Her şey hayalle başlar, inançla kuvvetlenir ve başarıyla sonuçlanır” diyerek her türlü desteğe açık olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.