son haberler

112 İçin ‘Acil’ Toplantı

Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül 2015 okunma

112 İçin ‘Acil’ Toplantı
Gündem
0

Ordu’da 112 Acil Servis’e yapılan ihbarların çoğunun asılsız çıkması ve özellikle çocukların bu hattı gereksiz yere meşgul etmesi üzerine Ordu Valiliği ‘acil’ bir toplantı gerçekleştirdi.

Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda ‘112 Acil Çağrı Hattının Gereksiz Aranmasının Önlenmesi ve Trafikte Ambulans Geçiş Önceliğine Özen Gösterilmesi’ konularında, gelecek nesillerin sağlıklı yaşam konusunda daha bilinçli ve etkin olmaları, öğrencilerin Acil Sağlık Hizmeti konusunda temel bilgilerle donatılmasını amaçlayan bir toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomoç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Dr. Murat Küçükoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Servet Güngör, Basın İlan Kurumu Başkanı Çetin Oranlı, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen katıldı.

112-icin-acil-toplanti (2)2 Bin 200 İhbarın Bin 800’ü Asılsız
Toplantı ile ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Niyazi Erten, 112 Acil Servis’e yapılan ihbarların büyük oranda asılsız çıktığını ve sürekli meşgul edilerek ciddi vakalara ulaşımına da engel olunduğunu vurguladı.

Vali Yardımcısı Erten, “112 Komuta Kontrol Merkezi’ne günde 2 bin 200 çağrı yapılırken bu çağrıların Bin 800’ü asılsız çağrılardan oluşuyor. Bu servis özellikle çocuklar tarafından meşgul ediliyor. Bunun önüne geçebilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, belediye, yerel medya, servis şoförleri, taksi, esnaf odaları ile işbirliği gönüllük ve sosyal medya çalışmaları şeklinde paylaşımlarımız olacak. Paydaş kurumların yöneticileri ile kampanya başlamadan bugün bu bilgilendirme toplantısını yapıyoruz. Planın uygulanmasında paydaş kurumların görev ve sorumlulukları belirlenerek destekleri istenecek” dedi.

Niyazi Erten, proje kapsamında medya ile işbirliği yapılacağını da söyleyerek, “112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi, trafikte seyir eden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak amacındayız. Ayrıca bakanlıkça hazırlanan spot filmler yerel kanallarda yayınlanacak” diye konuştu.

Erten, Ordu’da 32 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunduğunu, 5 adet kar paletli, 1 adet yoğun bakım ve 9 adet nakil ambulansı olmak üzere toplam 54 ambulansla hizmet sunulduğunu, 2015 yılının ilk 8 ayında ise 47 bin 710 vakaya müdahale edildiğini ve bu sağlık hizmetlerinin 13 Hekim, 68 Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri, 145 Acil Tıp Teknisyeni ile yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.