son haberler

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Son Durum Şaşırttı

Yayınlanma Tarihi: 5 Eylül 2017 okunma

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Son Durum Şaşırttı
Gündem
0

Ünye 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tüm hızıyla devam eden çalışmaları Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında müteahhit firmadan bilgi alan Çamyar Meydan’ın 15 Temmuz 2018’e yetiştirilmeye çalışıldığı kaydetti.

Ünye’nin ikinci meydanı olacak olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar dört koldan devam ediyor. Bir yandan hafriyat çalışmalarının yürütüldüğü şantiyede bir yandan kalıplar hazırlanarak beton atılıyor. Şantiye de ayrıca ilk direklerde betonlama işlemi tamamlandı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Ünye Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının ardından beraberinde yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte çalışmaların yürütüldüğü meydana gitti. Müteahhit Firma Göç Kardeşler yetkililerinden bilgi alan Çamyar 2018 yılında Ünye’nin ikinci meydanına kavuşacağını söyledi.

Çamyar, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı projemizin ihalesini yaptıktan sonra müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı. Onlar da çok hızlı bir giriş yaptılar. Şu an itibariyle otopark alanında bulunuyoruz. Burası kademeli bir şekilde bir taraftan üst yapısı yapılırken bir taraftan hafriyatı alınıyor. Hafriyat çalışmalarında %60 oranında sonuçlandırıldı. Duvarla beraber çıkılarak otopark katı atılmış olacak. 2018 yılının 15 Temmuz’unda açılışa hazır hale getirilmiş olacak. Bu alanın bir kısmında 250 esnafımız pazarcılık faaliyetini yürütürken diğer kısmı ise atıl bir vaziyette duruyordu. Burası tamamlandığında Karadeniz Bölgesi’nde cazibe merkezi olabilecek niteliği taşıyacak olan bir alan. Bu alanda yer alacak Kültür Sarayı için de gün sayıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Ankara ziyaretimizde hem Kültür ve Turizm Bakanımıza konuyu ilettik hem de genel müdürümüz ve daire başkanımızla görüşmüştük. Kasım ayı içerisinde ihaleye çıkmayı planlıyorlar. İnşallah 2019 yılına kadar onun da kaba inşaatının bitirileceğini düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.