son haberler

19 Ekim Muhtarlar Günü İlan Edildi

Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2015 okunma

19 Ekim Muhtarlar Günü İlan Edildi
Gündem
0

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla gerçekleştirdiği 12. toplantıda 19 Ekim’in ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edildiğini duyurdu.

Muhtarlık müessesesi ilk olarak Osmanlı Padişahı ikinci Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 günü faaliyetlerine başlaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantıda konuşan Erdoğan, 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başlanacağını söyledi.

Bu yıl ilk kez kutlanan muhtarlar gününe ilişkin bir kutlama mesajı yayınlayan Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici; “Bundan 186 yıl önce 1829 yılında dönemin padişahı tarafından ihtiyaç duyulması üzerine bir fermanla İstanbul’un Fatih, Eyüp gibi semtlerinde muhtarlık teşkilatını kurmuştur. Verimli olduğunu görülünce de daha sonra Kastamonu da kurulmuştur. 186 yıl sonra 3 Mart 2015 tarihinde Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz tarafından 19 Ekim muhtarlar günü olarak belirlenmesi için içişleri bakanlığına dilekçe ile başvuruda bulunuldu. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarla yaptığı toplantıda 19 Ekim’in muhtarlar günü olarak kutlanacağını açıkladı” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz’in girişimleri ile 19 Ekim’in Muhtarlar günü olarak kutlanacağını ifade eden Ekici, “Muhtarlar günü kutlaması usul ve esaslarını belirleyen genelge henüz yayınlanmadığı için kutlama etkinliklerimiz sadece genel merkez yönetim kurulu tarafından anıtkabir ziyareti, ardından Ankara’da muhtarlar ormanı ağaç dikme töreni yapılarak bu yılki tören sonlandırılacaktır. Önümüzdeki yıllarda genelge de belirlenecek usullere göre etkinliklerimiz, kutlamalarımız daha etkin şekilde devam ettirilecek” dedi.

Tüm muhtarların muhtarlar gününü kutlayan Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, muhtarlar günü dolayısıyla Ünye’de Belediye tarafından Atatürk Parkında ikramlı muhtarlar günü kutlama toplantısı yapılacaktır. Ülkemize ve camiamıza hayırlı olmasını diler, muhtarlar gününü kutlarım” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.