son haberler

652 Kursta 163 Bin 384 Kursiyerle Eğitim

Yayınlanma Tarihi: 26 Mayıs 2017 okunma

652 Kursta 163 Bin 384 Kursiyerle Eğitim
Gündem
0

Ünye Kaymakamlığı Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılı yılsonu sergisi Ünye Cumhuriyet Meydanında açıldı.

Sergi törenine Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi halk oyunları kuriyerlerinin hazırladığı, halk oyunları gösterileri yer alırken, sergideki resim ve el sanatları sergileri büyük beğeni topladı. Açılış öncesi konuşma yapan Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, merkezin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi olarak bu yıl şu ana kadar 652 kurs açtık ve Bu kurslarda 13 bin 384 kişi eğitim aldı. Her yıl kurslarımızı çeşitlendiriyoruz. Bu yıl Mantar Yetiştiriciliği, Besi Sığırcılığı, İŞKUR iş birliği ile sepet örücülüğü, Müşteri Hizmetleri (Yani Çağrı merkezlerine eleman yetiştirme) Saça geçici kalıcı şekil verme vb. bîr çok değişik kurslar açtık.Zihin engelli öğrencilerimizi taşıyarak 3 tane kurs açtık. Onların da neler ürettiklerini İnşallah biraz sonra göreceksiniz. Kurslarımıza kayıtlar unyehem.comdan istediğiniz yerden internet aracılığıyla yapılabilmektedir. Burada sergilenen ürünler el emeği, alın teri göz nuru ürünlerdir. Bütün halkımızı kurslarımıza davet ediyoruz.Mekan sıkıntımız olduğu için boş bulduğumuz her yeri değerlendiriyoruz. ize destek olan Sayın Kaymakamımıza, bu mekanı sergi için tahsis eden Sayın Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve okul müdürü arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Programda Konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Sanata ve sanatçıya saygı gösteren bir milletin evlatlarıyız. Ruhumuzda inceliği, nezaketi ve zarafeti taşıyan bir milletiz. Bunu da özellikle hanım kardeşlerimiz el emeği göz nuru olarak, o eserlere nakşediyorlar. Son zamanlarda unutulan tarihin geçmişine hapsedilmeye çalışılan bu eserlerle ilgili hükümetimiz başta olmak üzere, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz ayrı bir anlam yüklemeye başladılar. Bizde yerel yönetim olarak elimizden gelen gayret ve çabayı ki başta ahşap işçiliği olmak üzere, hanım kardeşlerimizin çıkardığı bütün eserlere her türlü desteği vermek suretiyle yeniden bunu gün yüzüne çıkarmanın gayreti ve çabası içindeyiz” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Halk Eğitim denildiğinde gün geçtikçe daha geniş kesime hitap eden, daha çok kesimi ilgilendiren ve ilçede merkezi genel hükümet, yerel yönetim, vatandaşlar muhtarlarımız, hanımlarımız, sivil toplum örgütlerimiz el ele verdiğinde de birçok güzel projeye imza atabileceğimiz, bütün faaliyetleri ifade etmiş oluyoruz. Halk Eğitim Kurları artık 10’larla değil, Yüzlerle ve binlerle ifade ediliyor. Bu anlamda Halk Eğitim Kursları Ormek bünyesinde olsun, Milli Eğitim bünyesinde olsun, Belediyelerimiz bünyesinde olsun, hangi mekanda olurlarsa olsunlar çok önemli ifade vazife ediyorlar. Yerel sanatın, zanaatın, kültürel değerlerin yaşatılmasında devlet ciddiyetiyle, halkın birikimlerini buluşturup, gelecek nesillere aktarma konusunda önemli bir misyon üstleniyorlar” dedi. Tören Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Arif Kazma, Kurum Amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşti.

Ünye Kaymakamlığı Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2016 -2017 eğitim öğretim yılı yılsonu sergisi Ünye Cumhuriyet Meydanında açıldı. Törende Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi halk oyunları kuriyerleirnin hazırladığı, halk oyunları gösterileri yer alırken, sergideki resim ve el sanatları sergileri büyük beğeni topladı. Açılış öncesi konuşma yapan Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, merkezin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.