son haberler

Acı Su Akmayan Çeşmeye, Mahalleli Not Bıraktı

Yayınlanma Tarihi: 6 Haziran 2016 okunma

Acı Su Akmayan Çeşmeye, Mahalleli Not Bıraktı
Gündem
0

Çamurlu Mahallesinde bulunan acı su çeşmesinden yaklaşık 15 gündür su akmayınca, bir vatandaş çeşmenin üzerine not yapıştırarak tepkisini dile getirdi. Suyun olmamasından ötürü Ordu Su ve Acı Suyu Akmayan Çeşmeye, Mahalleli Not Bıraktı 3Kanalizasyon İdaresi suçlanırken, olayın gerçek yüzünün farklı olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl acı su çeşmeleri konusunda çalışmalar yürüten Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi, 66 acı su çeşmesini 40’a düşüreceğini ifade etmişti. Çamurlu Mahallesinde bulunan acı su çeşmesinden yaklaşık 15 gündür su akmaması, mahalleliyi “acaba suyu hep mi kestiler” düşüncesine yöneltti. Bir vatandaş ise çeşme üzerine not yapıştırarak tepkisini dile getirdi. Yazılan notta; “Arıza var diye 15 günden bu yana akmayan suyu yoksa hep mi kesecekler. Ramazan geldi. Millet temiz suyla orucunu açamayacak mı? Hiçbir vatandaşta suyun kesilmesiyle ilgili tepki vermiyor. Acı suyuna sahip çık Ünye, kapattırma!” ifadeleri yer Acı Suyu Akmayan Çeşmeye, Mahalleli Not Bıraktı 2aldı.

Ancak Büyükşehir yetkililerinden edinilen bilgilerde, su kesintisinin hanboğazı mevkiinde süren AVM inşaatından kaynaklandığı öğrenildi. Acı su boru hatlarının AVM inşaatının olduğu yerden geçmesi nedeniyle geçici su sıkıntısının yaşandığı ifade edilirken, en kısa sürede sorunun giderileceği ve acı su çeşmelerinde herhangi bir çalışma yapılmadığı belirtildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.